torsdag 24 maj 2012

Vackra, vackra Tulum!

Sämre väder igen och två trötta individer sen gårdagens oplanerade festkväll innebar att vi tidigarelade vår färd till Tulum till förmiddagen istället för eftermiddagen.

Efter en lunch på JAX vid havet, samma som första kvällen, så hoppade vi på färjan över till Cancun, en taxi för 30 kronor till busstationen och efter lite köande inköptes varsin bussbiljett á 50 kr till Tulum.
 
Vi hade tur och nästa buss skulle gå redan om 20 minuter och själva turen dit gick smidigt med ljudbok och powernap.

Tulum är en liten stad och vi har valt att boka ett hotell, Retiro Maya, eller vad man nu ska kalla dessa små stugor då bungalows låter lite för lyxigt i detta sammanhang, vid stranden.

Vår lilla stuga är stor och rymlig och med ett myggnät runt den stora sängen vilket gör att man får räkna med en del insekter på utsidan, ett stort badrum med insyn från grannarna och utan varmvatten samt med elektricitet som enbart är påslagen på kvällarna. Men vad finns det att klaga på, kolla in läget!!!


Vår lilla stuga står mitt på stranden och när vi ligger och solar på vår egna stora altan så ser vi havet bara några meter bort. Helt underbart och precis vad vi har längtat efter, även om nästkommande vecka på All Inclusive känns väldigt lockande de stunder då det knappt kommer nå vatten i duschen och det kryllar av myror i tuggummipaketet ;).



På kvällen strosade vi i skenet av vår ficklampa bort till ett hotell alldeles i närheten och intog en mycket god middag bestående av färsk pasta på italienskt vis.


Väl tillbaks i vår lilla stuga kunde vi somna till det underbara ljudet av vågor som slår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar