söndag 20 maj 2012

USA till Mexico


Både flygningarna till Phoenix och nästa flyg som tog oss till Cancun gick otroligt smidigt eftersom vi till största delen sov bort dem båda. Det kändes lite underligt att det inte ingick någon mat på så pass långa flygningar men som tur var hann vi inta varsin frukostpizza i Phoenix så vi var ju nöjda och glada vilket fall.

Även detta flygbolag, US Airways, har det konstiga systemet att de tar ut en avgift på 25 USD för varje incheckat bagage när man flyger inom USA, till Canada, Karibien, Latinamerika och Sydamerika. Det är inte så konstigt att de flesta amerikaner har gigantiska handbagage istället vilket gör att det ofta verkar bli platsbrist på bagagehyllorna i planet och idag ropade de flera gånger vid gaten ut att man fick checka in sitt handbagage gratis ifall man kunde tänka sig att göra det där och då eftersom det beräknades bli för fullt på planet.

När vi väl var på fast mark igen och hade tagit oss förbi både passkontroll och tullen så bestämde vi oss hastigt och lustigt för att hyra en bil för våra 2 dagar här i Cancun eftersom vi under morgondagen planerar att ta oss till Chichen Itza.

Ett av flygtornen på Cancuns flygplats
Men att hitta här i Cancun var verkligen lättare sagt och gjort och efter att ha virrat runt ett bra tag så visade det sig att hotellet inte verkar ligga på den adress som det står utskrivet på hotellet. Så efter att ha bytt taktik och istället börja fråga efter färjan till Isla Mujeres så gick det mycket bättre och vi hittade till slut fram till det enkla men trevliga hotellet Hotel del Sol som ligger på andra sidan gatan från färjan till Isla Mujeres vilken vi tänkte åka på fredag.

En av färjeterminalerna till Isla Mujeres
Lunch/middagen intog vi på en liten fiskrestaurang belägen på stranden där de knappt talade ett ord engelska och där vi inte förstod speciellt mycket av deras meny. Men vi lyckades beställa det vi ville ha och både Josefins fisk och Anders räkor smakade riktigt bra så förutom alla dessa mygg som verkar göra allt vad de kan för att äta upp Josefin så var det ett mycket lyckat restaurangbesök. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar