torsdag 24 maj 2012

Regn på Isla Mujeres

När det regnar på Isla Mujeres då regnar det rejält och vi kunde under vår lördag på ön snabbt konstatera att de inte riktigt har hittat rätt infrastruktur för sitt väder.

Eftersom det började regna redan när vi satt och åt frukost så tog vi det bara lugnt på förmiddagen och låg och läste på rummet. Efter någon timme när regnet lättat strosade vi inte till centrumgatan för att se på lite fotboll och äta lunch.

Till vår stora förvåning var då nästintill hela gatan fylld med vatten och på vissa ställen fick vi vada i knädjupt vatten där vi gick gatan fram för att hitta en restaurang att äta på. Flera butiker och restauranger hade inte tillräckligt höga bord och trösklar för detta regn så på något ställe kunde vi se upp till 1 dm vatten inuti butiken..



Lunchen bestod av en jättegod tacos med extra guacamole och troligtvis utgjorde vi en något originell syn där vi satt vid vårt bord och åt lunch, en av oss med ögonen på fotbollsmatchen och den andre av oss med näsan i en bok. Vem som gjorde vad förtäljer inte historien J.

Eftersom det var Happy Hour, eller eftersom Anders efterfrågade Happy Hour, så kunde vi inte motstå att beställa in 2 för 1 Mojito innan vi begav oss tillbaks till hotellet.

Vattnet sjönk ganska så fort undan från gatorna så fort det slutat regna och när vi gick tillbaks till hotellet behövde inte längre vada oss fram.

Vi avslutade vår eftermiddag med kortspel i några timmar innan det var dags för middag och så småningom sänggång.


Isla Mujeres är otroligt mysig ö och det är en underlig känsla att det bara ligger 20 minuter ifrån hektiska Cancun. Stränderna är otroligt vackra och det finns många små restauranger att äta och dricka på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar