lördag 12 maj 2012

Sista dagen på Oahu

Måndag och vår allra sista dag på Oahu tillbringade vi till största delen på stranden. Vi gick ner dit direkt efter att vi hade packat ihop våra ryggsäckar och fått dem inlåsta i hotellets bagageutrymme.


Även denna dag var det otroligt varmt och skönt och det blev både ett och annat dopp för att svalka av oss lite. När vi kände oss nöjda för dagen strosade vi tillbaks till hotellet för att byta om och sedan invänta den skjuts som vi på morgonen hade förbeställt till flygplatsen.

Efter några få missförstånd, eftersom de ropade efter en Gloria när de kom och skulle hämta oss, hur de nu kunde få Thorin till Gloria (vi kollade så de hade fått till stavningen rätt), så bar det av till flygplatsen.

Eftersom det blev lite tid över passade vi på att ta oss varsin öl/vin i baren och de är verkligen noggrann att kolla legitimation här på Hawaii. De tar leg på alla som köper alkohol och på denna bar hade de även en maskin som visade vilket datum man som senast var tvungen att vara född för att få köpa alkohol J.



Flygningen över till nästa ö, The Big Island – Hawaii, gick otroligt smidigt i det lilla ”sundsvallssflygs-planet” och 25 minuter senare landade vi i Kona och kunde åka och hämta ut vår förbokade hyrbil


Kvinnan bakom disken på Dollar var otroligt enträgen om att vi istället för den lilla ekonomibil vi förbokat istället skulle ta en jeep för att kunna se allt på denna stora ö och efter att hon sänkt priset på den bilen med ca 50 USD så att vi inte behövde lägga till så mycket motför det vi tidigare betalat in så valde vi att köra på jeepen.


Vi slängde in våra ryggsäckar i vår röda jeep och körde mot vårt hotell och i och med en liten felkörning hittade vi till ett Walmart som vi kikade in i.


När vi så småningom checkade in på vårt hotell, Kona Seaside Hotel, upptäckte vi till vår glädje att det precis bredvid hotellet finns en publik parkering som är gratis så vi behövde inte lägga ut de 5 USD/ dag som hotellets parkering kostar och som vi hade räknat med när vi bokade hotellet.


Vi avslutade dagen med att köra ”Walk-in”, eftersom det låg så nära hotellet, på Wendys till personalen på Wendys stora förvåning J.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar