onsdag 2 maj 2012

Hotellbyte och Miami-utgång!

Då vädrets makter inte riktigt var på vår sida denna dag och solen lyste med sin frånvaro när vi promenerade till donken för att inta lite frukost så bestämde vi oss ganska snabbt för att tidigarelägga vårt hotellbyte som vi egentligen tänkt utfört under eftermiddagen.

Så sagt och gjort tog vi vårt pick och pack och promenerade till närmaste busshållsplats för att ta lokalbussen till flygplatsen. Det måste vi säga är otroligt smidigt här i Miami, du kan ta lokalbussen för 2,35 USD per person direkt till flygplatsen och behöver inte betala några hutlösa extrasummor för att du ska just till flygplatsen.

Väl där behövde vi inte vänta speciellt länge innan hotellshuttlen kom för att hämta oss, vi är riktigt bra på att utnyttja dessa gratis hotell shuttles J. Dessa två sista nätter i Florida hade vi tänkt spendera riktigt lyxigt eftersom vi hittade ett fint boende här för samma pris som ett av de billigaste vid South Beach. Så vi skulle närmare bestämt bo så fint som på Sheraton!

Josefin var strålande glad när vi anlände till hotellrummet och hon upptäckte det underbart härliga, riktiga, täcket i den stora och mysiga sängen. Man lär sig verkligen att uppskatta riktiga täcken när man för det mesta får sova med endast lakan eller filtar som täcken J.


Sheraton och några andra lite finare hotell hade gratis shuttle till ett större shoppingcenter ca 20 minuter bort men som vanligt när man ska åka mer kollektivt så gick det inte riktigt så fort att ta sig dit. Ca 1,5 timme senare var vi framme och kunde glatt börja kika runt efter dagens fynd, en skjorta till Anders eftersom vi tänkte gå på nattklubb ikväll.

Skjortan inhandlades plus lite fler saker för Anders del, tror nästan att Anders har tagit över shopparrollen från Josefin nu, innan vi tog gratisshuttlen tillbaks till hotellet igen. På tillbakavägen gick det mycket smidigt eftersom vi då bara behövde åka förbi 1 mer hotell än vårt eget. 


Och ikväll var det alltså dags, vår första riktiga utgång på denna resa. Vi hade en fantastiskt rolig kväll och natt och träffade många trevliga och pratglada amerikaner. Dock testar de flesta med att börja prata spanska med oss eftersom de verkar tro att vi är från något spansktalande land, Josefin skyller som vanligt på Anders på denna punkt eftersom hon alltid är den som vanligtvis brukar avslöja deras nordiska påbrå. När de väl förstått att engelska passar oss mycket bättre så är de otroligt enkla att tala med och amerikanska är så mycket enklare att förstå än brittisk engelska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar