tisdag 1 maj 2012

Hotellbyte och Aventura Mall

Detta var en sådan dag där allt inte riktigt blev som planerat, men det blev riktig bra ändå J.

Vi tog shuttle-bussen till Fort Lauderdale flygplats från hotellet och därifrån lyckades vi efter lite trixande hitta en buss som enligt dem skulle ta oss till Miami – South Beach med endast ett byte.

Alla buss-chaufförer här i Florida har verkligen varit otroligt hjälpsamma varje gång vi kliver på. När vi inte hade exakt jämna pengar, vilket vi första gången inte visste att man behövde och andra gången hade glömt bort, så lät de oss åka billigare eller till och med gratis eftersom de märkte att vi var turister J. De är även hjälpsamma att visa vägen, säga till när man ska kliva av och så vidare. Det var till och med en busschaufför som öppnade dörren vid ett röd-ljus och ropade och frågade vart vi var på väg!

Testade vår undervattenskamera på fiskarna i shoppingcentret
Egentligen hade vi tänkt att så fort som möjligt ta oss till stranden i South Beach men efter att ha stannat till vid det stora shoppingcentret, där bussbytet skulle ske, och gått in för att äta lite sen frukost/lunch så kom vi på att vi ju kunde kika runt lite bland butikerna. Och nog utgjorde vi nog en otroligt rolig syn där vi vandrade runt med varsin stor ryggsäck på ryggen och en liten på magen mitt i det fina shoppingcentret men efter lite om och men hittade vi en informationsdisk där killen bakom disken var så snäll så att han helt gratis lät oss låsa in våra ryggsäckar i ett litet utrymme vid deras monter, tummen upp för hjälpsamma amerikaner!


Det blev alltså ännu en dag på ett shoppingcenter och Anders passade på att fynda en Calvin Klein kostym som var på halva priset innan vi till slut kände oss nöjda och hoppade på en buss som tog oss hela vägen till South beach och bara ca 150 meter från vårt hotell.

Utsikt från vårt hotellrum på Clay Hotel
 Här vid South Beach hade vi bokat in oss på Clay Hotel som ligger ca 2 gator från stranden och precis vid den spanska gatan, Espanola Way, vilket är en otroligt mysig liten gata som förvandlas till en restauranggata på kvällar och nätter med flertalet små och mysiga uteserveringar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar