måndag 28 maj 2012

Besök i Playa Del Carmen


Det är inte var dag man blir erbjuden att blanda till en Bloody Mary till frukosten så vi skänkte en tanke hem till Henke och Frida som vi vet tycker om denna dryck :). Men tyvärr är inte vi några Bloody Mary drickare utan höll oss till vanlig hederlig apelsinjuice.


Bufférna håller bra klass och det finns mycket att välja på. Både amerikanskt inspirerat samt mexikansk mat.

Då det var ganska så igenmulet denna dag fick vi inte så mycket gjort på förmiddagen utan blev mer aktiva på eftermiddagen då vi efter en gångtur upp till gaten hoppade in i en Collectivo som tog oss in till Playa Del Carmen.


Vårt mål med utflykten var först och främst att hitta ett par långbyxor till Anders då det har visat sig att de har dresscode på hotellets A la Carte restauranger och alla hans långbyxor ligger i ryggsäcken  som vi har i Cancun.

Det blev dock inte riktigt som vi tänkt oss. Gatan där vi hamnade hade otroligt låga priser och inte förens någon timme senare gick det upp för oss att det var väldigt få turister där. Vi hade hamnat på gatan där de verkar som att de lite mer välbärgade mexikanerna handlade så det var fasta, låga! Priser överallt och vi behövde inte pruta alls J. Det var mest butiker för tjejer så Josefin kom hem med  3 skjortor, 2 tunikor och 2 klänningar även fast hon inte hade tänkt handlat något alls ;).

Anders däremot hittade inga långbyxor men köpte i alla fall ett par finskor, 2 fotbollströjor och en pikétröja. Vi köpte även en present samt en mindre resväska som vi tänkt ha som handbagage på vägen hem.

Vi hittade till sist de andra turisterna i Playa del Carmen och därmed även massvis av turistbutiker med ”Playa Del Carmen”-föremål och alldeles för höga utgångspriser.

Turistgata plus hamnen i Playa Del Carmen
Nöjda med våra fynd hoppade vi in i en mycket trång collectivo och for tillbaks till vårt hotell i Puerto Aventuras. Det är synd att man inte vågar ta fram sin kamera överallt för synen i denna collectivo hade varit något att minnas, 14 vuxna + 3 små bebisar i en liten minibuss. Anders klämde de in i framsätet tillsammans med en annan man så han hade full koll över hastighetsmätaren som var totalt ur funktion J.

Handduks-figuren som mötte oss när vi kom tillbaks till rummet 
Väl på hotellet inhandlade Anders lustigt nog ett par långbyxor i en av hotellets butiker innan det fick bli middagsbuffén även ikväll och några drinkar i baren innan vi tog med oss varsin sängfösare upp på hotellrummet och avslutade denna härliga dag framför tv´n.  

En av dagens drinkar :)

1 kommentar:

  1. Jag är absolut inte avis på bloody Mary buffén jag lovar!! *not* ni saknas här hemma. :-) puss å kram till er

    SvaraRadera