lördag 19 maj 2012

Sjöfararen James Cook


Söndag och den första av tre delfinletardagar! Vi for först förbi Hanauma bay, där vi snorklat med delfiner sist, men då det inte var där bestämde vi oss för att testa att gå till James Cook monumentet där vi läst en del om att det ska vara delfiner var och varannan dag.


Precis innan vi skulle bege oss bestämde vi oss för att byta våra flipflop mot joggingskor då Josefin hade något svagt minne om att någon skrivit om att man var tvungen att gå en bit för att komma till monumentet. Och detta var verkligen tur för det visade sig vara en 5 km brant nedåtlutande backe till stora dela fylld med stenar av olika storlekar som var vägen vi skulle ta.


Kealakekua bay är en otroligt vacker plats och perfekt att snorkla på då det är ganska så grunt precis intill monumentet. Men några delfiner såg vi tyvärr inte till fastän vi försökte speja så långt bort vi bara kunde i viken. Så efter någon timmes snorkling och solbadande så var det bara att bita i det sura äpplet och stega de 5 kilometerna i brant uppförsbacke och 30-graders värme tillbaks till vår bil som stod vid vägen och väntade på oss.

Nu behöver jag inte längre låna ditt cyklop Markus, jag har köpt ett eget ;)
 Vi avslutade med att ta en sväng förbi Hanauma bay för att kolla så att inte delfinerna kommit dit nu innan vi efter ett besök på Kmart for tillbaks till vårt hotellrum och hade egen öl och chips-utprovning på balkongen med solnedgången som utsikt J.


Ett hopp på ca 0,5 meter som krävde lika mycket tvekan som Anders hopp på 10 meter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar