lördag 19 maj 2012

Delfiner, delfiner, delfiner!

Tisdag och sista dagen på Hawaii och sista dagen i USA för vår del var dagen då vi äntligen fick se delfiner igen! Vi hade tidigare varit förbi en plats i närheten av James Cook monumentet där de hyr ut kajaker och lovar att man ska få se delfiner men då det tidigare varit dåligt väder när vi varit där så ville vi inte lägga ut 50 USD på detta. Men idag kände vi att det var dags och eftersom de till och med kunde peka ut vart delfinerna var någonstans så packade vi ner våra värdesaker i en dykarpåse och tog vår kajak och paddlade mot delfinerna.


Först när vi förstod vart delfinerna var tyckte vi att det hade varit onödigt att hyra en kajak eftersom de var så otroligt nära land så man kunde ha simmat ut till dem, men någon timme senare när delfinerna rört sig fram och tillbaks i viken och då vattnet i omgångar hade kylt ner våra solvarma kroppar så var vi riktigt glada över vårt beslut. Det är absolut värt att hyra en kajak!

Och delfinerna då, ja de var helt underbara att se på! Vi fick det till minst 20 stycken varav en var en liten unge som simmade bredvid sin mamma i en av de 2 större grupperna som befann sig runtomkring oss. Det ser så otroligt enkelt ut när de simmar fram och tillbaks och dyker upp för att hämta luft eller för att visa sin glädje med ett hopp. Detta var spinner dolphins vilket vi fick se prov på ett flertal gånger då flera av dem passade på att göra både spinn-hopp samt vanliga hopp upp ur det turkosblå vattnet.



Flera gånger simmade de emot oss där vi låg i vattnet och det var mäktigt att se när stora delar av flocken gick upp samtidigt för att hämta luft bara någon meter ifrån där vi var.  Deras lekfullhet märks också av då gärna härmar ifall någon slår med sin paddel i vattnet genom att själva slå med sin fena mot vattenytan, samt att de flera gånger hoppar samtidigt eller direkt efter varandra.



Vi var på plats vid delfinerna redan runt 8.30 och lämnade inte tillbaks vår kajak förens vid 14-tiden då solen hade börjat skuggas av moln och gjort så att vattnet inte var riktigt lika klart som på morgonen. Det var verkligen värt att vara där tidigt på morgonen då delfinerna höll sig längre in då samt rörde sig mer inom samma område än vad de gjorde senare på eftermiddagen. Och även fast man har en kajak blir det snabbt jobbigt att paddla fram och tillbaks i viken, speciellt då vi stundvis turades om att vara kvar i vattnet för att vara beredd när delfinerna kom emot oss.


Trötta och nöjda for vi tillbaks till hotellet och efter lite strul med att hitta någonstans att skicka in vår trasiga kamera till panasonic från, då postkontoren stänger så tidigt, så lånade vi duschen på hotellets fina extrarum innan det var dags att bege sig till flygplatsen.

Vi var ovanligt tidiga både med att lämna tillbaks vår hyrbil samt checka in så vi hade någon timme att bara ta det lugnt på innan vårt plan skulle lyfta. Denna timme ägnade vi åt att äta och dricka upp det som inte fick tas med på planet. Och eftersom en del av dessa delar var alkoholhaltiga så satte vi oss en bit bortanför alla vakter, trodde vi i alla fall, men vilket visade sig vara en parkering för vakter och flygplatspoliser ;). Men det hela gick bara bra och en av vakterna blev otroligt glad när Anders gav bort den sista ölen till honom så sen var det bara att gå igenom säkerhetskontrollen och stiga på planet mot Phoenix, Arizona. 

Bye, bye US and A!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar