onsdag 23 maj 2012

Mot Isla Mujeres

I och med vår sena natt så fick det automatiskt bli en sen uppstigning och när vi väl var uppe och utcheckade begav vi oss direkt in till hotellområdet i Cancun för att återlämna vår hyrbil. Då det inte heller idag var något riktigt höjdarväder så tog vi god tid på oss och passade på att äta lunch och kika i någon butik innan vi tog en taxi tillbaks till vårt hotell där vi hämtade ut hälften av vår packning och begav oss till färjan mot Isla Mujeres.

Isla Mujeres
Resterande del av vår packning fick stanna kvar i hotellets bagagerum tills vi återvänder dit dagen innan vi far hem till Sverige.

Det var mycket smidigt att åka färjan över till Isla Mujeres då den går varje halvtimme och både tur och retur biljetterna går att använda vilken dag och tid du vill. Turen över tog ca 20 minuter och kostade oss ca 70 kronor per person tur och retur.

Solnedgång över Cancun
Efter en snabbtitt på kartan och några korta stopp för att fråga om vägen samt inhandla en supergod mangojuicedrink så hittade vi till slut fram till vårt hotell, Cabanas Maria Del Mar, som ligger vid den otroligt vackra stranden, Playa Norte.

Efter en räddningsauktion av en stackars katt som hade fastnat i nätet som ligger över palmbladstaken så intogs så småningom middagen på en restaurang vid vattnet där Anders bland annat testade på Mexicos variant av Thailands buckets ;). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar