torsdag 29 april 2010

Hotellbyte

Tisdag och (äntligen) dags att byta hotell. Egentligen är det väl inte några större fel på boendet på Travelers rest när man ju tänker på att det är ett backpackers hotell men vi kan nog glatt erkänna att vi nog inte riktigt är heläkta backpackers utan vill gärna ha det där lite rena och egna utrymmet istället för alla dessa smutsiga delade utrymmen med allehanda insekter.

Gårdagskvällens försök att boka hotell gick inte så bra då våra VISA-kort som sagt har krånglat lite via internet men det var nog lite tur i oturen denna gång för när vi efter ett telefonkiosksamtal till Hotels.com, som konstigt nog bröts mitt i, samt ännu ett samtal dit via Skype där pengarna på vårt Skype-konto hastigt tog slut lyckades vi hitta vad som troligen varit felet med våra VISA-kort så när det väl var fixat kollade vi igen på Hotels.com hemsida och till vår glädje hade de nu specialpris på det hotell vi en tidigare kväll hade varit in och frågat om pris på. I hotellreceptionen ville de ha ca 100 AUD (Ca 700 kr) per natt men via internet kunde vi nu få tag på det för 59 AUD (ca 420 kr) per natt och till vår glädje fungerade vårt kort så vi kunde boka detta hotell för de 3 nätter som erbjudandet gällde. Nu får vi bara hålla tummarna för att det kommer ut något mer sista-minuten erbjudanden för fredag och lördag.

Efter en kort promenad genom stan med våra ryggsäckar så kunde vi checka in på vårt nya hotell. Och vilken skillnad! På Travelers rest gav vi ca 53 AUD per natt för ett rum med våningsäng, handfat på rummet och delad toalett/dusch och kök. Här har vi vårt eget rum med en stor dubbelsäng, eget kaklat badrum samt egen liten köksdel. Att så lite kan göra en så lycklig =).


Efter att ha duschat så gav vi oss tillbaks till restaurangen där vi åt middag igår för att äta lunch eftersom det både var otroligt gott och billigt där. Mätta och glada gav vi oss sedan ner till Darling Harbour för att kolla lite i hamnen samt i butiker. Tyvärr var himlen alldeles igenmulen idag så hamnen var inte riktigt lika mysig att sitta vid som den kunde ha varit.

På vägen tillbaks till vårt hotell, Travelodge Sydney, som ligger närmare huvudcentrum men lite längre från klubbar och dylikt, så stannade vi till och på en stor matvarubutik och handlade lite hårfärgningsmedel.

Vår kväll blev en riktig fixarkväll då vi hann med att färga båda våra hår (en blev ljusare och en mörkare) samt tvätta kläder.

2 kommentarer:

  1. Råkade ju ringa dig iställer för marie;)
    Har ni det bra??

    kram kram
    carolina

    SvaraRadera
  2. Haha, ja du gjorde ju det ;)

    Jo det är jättebra med oss! Hoppas allt är bra med dig med!

    Kram kram

    SvaraRadera