söndag 18 april 2010

Heta Källor?

När vi vaknade upp på tisdagsmorgonen visade det sig att vårt val av övernattningsplats var otroligt lyckad då utsikten över Hot Water Beach och de omkringliggande bergen var fantastiskt vacker.



Väl nere vid stranden så visade det sig att de heta källorna som vi kom dit för inte riktigt var vad vi hade trott att de skulle vara. Man var tvungen att vänta tills lågvattnet kom vid 12-tiden så tji fick vi som hade klivit upp med tuppen. När det väl var dags hyrde vi en spade vid den intilliggande kiosken och följde sedan de andras initiativ och grävde, grävde och grävde efter dessa varma källor. Det närmaste vi kom det varma vattnet var dock när man gick ut en bit i vattnet och grävde ner sina fötter i sanden och då kunde känna värmen underifrån.


Troligtvis var detta inte den bästa dagen för att på riktigt få upptäcka och bada i de varma källorna då det aldrig blev tillräckligt lågt vatten.

Efter att vi hade förstått att det inte riktigt skulle bli något badande i varmt vatten idag så begav vi oss vidare mot nya äventyr i staden Rotorua där vi hade läst att det skulle finnas bubblande underjord och vattensprutande geisrar. Rotorua är även känd för dess stinkande atmosfär som beror på sulfid som ångar upp ur marken. Självklart lyckades vi placera vår husbil vid den del av staden som stinker mest, alldeles vid sjön Rotorua.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar