fredag 16 april 2010

Första dagen på Nya Zeeland

Efter att ha hämtat ut vår husbil hos Apollo begav vi oss till en mataffär i närheten för att handla lite förnödenheter inför våra kommande dagar i husbilen. Så när kylskåpet var fyllt började vi vår resa norrut.

På vägen stannade vi bland annat till på ett Honungscenter där man kunde prova mängder av olika honungssorter. Det fanns honung smaksatt med alltifrån alkohol i till olika frukter, bär och blommor.


Där efter satte vi full fart norrut igen och på vägen fick vi se mängder av får, kor och vacker natur.


På vägen såg vi en skylt som hänvisade till ett vattenfall som vi absolut ville se. Efter en stunds bilfärd på en liten grusväg hittade vi till sist fram till ett vackert vattenfall där ett gäng pojkar badade för fullt även fast vattnet troligen inte var mer än 15 grader varmt. Anders kunde inte vara sämre han så några hopp från en klippkant samt några simtag hann även han med, Jossan tog glatt på sig rollen att vakta kameran från att bli stulen eller blöt.

Vi körde sedan vidare tills vi kom till 90 mile beach där vi valde att stanna för natten. Det är verkligen otroligt behändigt med husbil då man ju kan stanna nästintill vart man vill. Fast ibland är det inte så smart att välja sovplats i mörker för då kan det ju dagen efter visa sig att man har missat en ”Camping förbjuden” skylt ;).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar