måndag 19 april 2010

Färja till Sydön

Vi startade dagen tidigt som vanligt och for iväg för att hitta vandringsleden som vi läst om. Tyvärr visade sig vädret inte vara på vår sida och den blå himlen med den starkt lysande solen som vi glatt vaknade upp till ändrades snabbt till en disigt regngrå slöja över oss. I och med detta fick vi ställa in den bergsvandring vi hade planerat och intog istället lite frukost med bergen som utsikt och satte sedan fart ned mot Wellington och färjan över till Sydön.



Egentligen hade vi inte tänkt fara över till Sydön eftersom färjan är så pass dyr, speciellt då vi ju vill ha vår husbil med oss, samt att vi ju inte har allt för mycket tid på oss här på Nya Zeeland. Men efter lite funderande fram och tillbaka kom vi fram till att vi skulle ångra oss ifall vi inte for över och även fick se lite av Sydön så vi for till båda färjebolagen här i Wellington för att kolla upp lite priser.

Det blev slutligen Bluebridge som fick ta oss med över till den Sydliga delen av Nya Zeeland och efter att ha lagat och ätit lite mat inuti husbilen var det så dags att fara ombord.

Båtresan tog ca 3,5 timme och går mellan Wellington på Nordön till Picton på Sydön. Jossan ägnade sig åt att skriva blogginlägg medans Anders tog sig en välförjänt vila som den ständige chaufför han är.


Väl framme vid 00.30 tiden körde vi i ca 1 timme för att korta ner morgondagens körsträcka lite och sedan parkerade vi husbilen vid en liten rastplats bredvid en fårhage och la oss för att sova i några timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar