fredag 16 april 2010

Går det att köra husbil på en strand med rinnande vatten?

Denna söndag kunde inte ha börjat så mycket bättre, strålande sol och frukost på stranden. Dock kändes det lite underligt att sitta på en strand där bilar svischade förbi, detta är alltså en strand där man kan köra bil hela vägen ifall det är lågvatten.

Efter en liten promenad längs stranden då vi frågat ett par som bodde i närheten om det var möjligt att köra upp någonstans längre fram så ville Anders absolut genomföra detta. Jossan var dock tveksam till att vår ca 6 meter långa husbil skulle klara detta utan att fastna någonstans på vägen men hon fick se sig besegrad då en stor fullastad buss svischade förbi oss på stranden.

Själva stranden gick otroligt smidigt att köra på då den ju var fuktig och hårt packat men vid utloppen var det lite krångligare men Anders satte glatt full fart så att vi kunde ta oss igenom. Efter detta var bilen helt nerstänkt med vatten och vindrutetorkarna fick gå för fullt i detta vackra soliga väder.



Sköldpadda?
Naturen här var verkligen helt ofattbar, en sådan blandning av vatten, grönska och öken. När vi for en liten bit in på en väg blev man helt omringad av sand så att det kändes som om vi befann oss i en öken i Egypten eller liknande.



När vi hade kommit längst bort på stranden så skulle vi ta oss upp på den riktiga vägen igen, men detta visade sig vara lättare sagt än gjort då vi skulle ställas för en helt annan prövning! Med rinnande vatten längs sandvägen och pölar som var upp till en halvmeter djupa fick Anders ännu en gång sätta full fart och hålla tungan rätt i mun för att kunna styra oss igenom och ut på den riktiga vägen. Anders ville att Jossan skulle filma vår framfart men nervös som hon var inför detta, enligt henne tokiga, upptåget var det endast linskyddet som fick dokumenteras på denna film.

Det är tur att Anders har en medhjälpare som håller koll bakåt nu när vi är ute och kör i sådan avancerad terräng ;).


Igenom kom vi i alla fall och då bar det av vidare norrut mot Nya Zealands nordligaste punkt Cape Reinga där vi stannade för att ta lite fotografier och njuta av den vackra utsikten.




På väg därifrån råkade Anders svänga in på fel väg som sedan visade sig leda oss ner till en ren lyckträff! En campingplats vid en otroligt vacker och undanskymd strand.

Vi stannade där i någon timme för lunch och ett härligt dopp i det förbluffande varma havsvattnet. Ett äldre par från England erbjöd oss att låna deras magsurfingbrädor vilka vi roade oss med en bra stund.

Efter lite tvekan om vi skulle stanna kvar där över natten för att kunna ta ett tidigt morgondopp bestämde vi oss till slut för att köra vidare för att slippa köra så långt dagen efter.

Vi stannade till slut på en liten camping där vi poppade popcorn och såg en film i vår husbil innan vi somnade.


2 kommentarer:

  1. Att åka efter stranden går även i södra danmark. otroligt fina bilder ....

    SvaraRadera
  2. Kul att se bilder från NZ! Det är ju så fantastiskt fint! Vi var där för några år sen, och skulle gärna åka tillbaka... Däremot fastnade vi lite otippat för det här med husbilande efter NZ så nu har vi en egen för att ta oss runt i Europa ;)

    SvaraRadera