onsdag 21 april 2010

Tillbaks på Nordön

Började denna onsdagsmorgon med att prata lite med nära och kära hemma som ju fortfarande hade tisdag hos sig. Vi passade även på att tvätta våra kläder i campingens tvättmaskiner eftersom det började sina i vårt klädförråd.

På campingen fanns en katt som var väldigt kelsugen så vi passade på att bjuda den på korven som ingen av oss riktigt ville äta upp. Den verkade helt klart uppskatta den bättre än vad vi gjorde!


När allt var färdigtvättat och ihoppackat gav vi oss av norrut med Matamata och Hobbiton som mål. Vi gjorde något kortare stopp på vägen där vi stannade och köpte lite färsk frukt samt att vi stannade och åt på Pizza hut.


Väl framme blev det en film, lite oliver och vin i husbilen.

Under våra guidade turer här på Nya Zealand har vi fått lära oss att ifall man går vilse ska leta reda på denna ”silverfärgade” växt och samla ihop och vänder med undersidan uppåt och lägger i en hög på en öppen plats. Den silverfärgade ytan reflekteras månens ljus vilket förr i tiden gjorde att folk högt upp på berg kunde se vart man befann sig och i vår tid att helikoptrar och flygplan kan se oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar