måndag 12 april 2010

På väg till LA

Vi klev upp vid 10 och var ute ur hotellrummet redan vid 10.30 så packningen gick smidigt idag. Där efter for vi runt lite kring Las Vegas och försökte hitta något matställe med internet eftersom vi tänkte sista minuten förboka ett hotell för några nätter i Los Angeles.


Efter lite om och men hittade vid internet men tyvärr var hotellet som vi tänkt boka fullbokat. Men men..så går det när man är sådan velpellar som oss! Efter lite mer krångel lyckades vi ta oss ut ur Las Vegas och in på vägen mot Los Angeles.

På grund av lite tidsnöd iochmed återlämnadet av vår kära Mustang i Los Angeles tog vi inte kustvägen som skall vara så vacker utan den kortast möjliga vägen. Men men..vacker natur är ju inte något vi har haft brist på under denna resa i alla fall.

Väl ute på motorvägen gick bilresan otroligt smidigt, speciellt för Jossan´s del som ju var ett fantastiskt roligt resesällskap och sov bort de flesta av färdens timmar.

Vi var förvarnade om att Los Angeles är otroligt vältrafikerat med långa köer lite överallt. Som tur var slapp vi undan den värsta köbildningen även fast vi kom in i staden kring 5-tiden på en fredag. Vi som har tyckt att Stockholm har mycket trafik, men det är verkligen inget motför Los Angeles med sina upp till 6-filiga vägar i båda riktningarna genom hela staden.


Vi lämnade tillbaks vår fina Mustang vid flygplatsen och hade egentligen tänkt varit utan bil under våra 6 dagar i LA men efter lite funderande fram och tillbaks hyrde vi deras billigaste bil vilket vi inte kom att ångra i denna stora stad. Så iväg bar det med vår lilla vita Hyundai Elantra mot Hollywood där vi hade preliminärbokat ett hotellrum via telefon.

Vi hade via telefon blivit lovade priset 55 USD + tax för vårt dubbelrum men väl framme vid hotell Trylon som det ju hette visade det sig att de tog 79 USD + tax för sina dubbelrum. Men som god förhandlare stod Josefin på sig gällande priset som hon fått via telefon och lyckades få rummet för 55 USD + tax per natt för alla våra 6 nätter i LA. Hotellets placering var otroligt bra med bara 2 minuters promenad till Hollywood Boulevard och utsikt mot den ökända Hollywood skylten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar