onsdag 14 april 2010

Nytt försök på Universal Studios

Onsdag och dags för vårt andra besök på Universal Studios. Det var tur att de för tillfället säljer ut alla biljetter med ett gratis återbesök, när som helst under året, så att vi slapp köpa nya biljetter bara för att Jossan vart dålig sist.

Detta besök blev mer långvarigt och vi hann med alla attraktioner utom en och behövde aldrig vänta mer än 15 minuter på någon attraktion vilket ju är helt otroligt speciellt om man jämför med de timslånga köerna på Liseberg förra året!


Hela parken är som sagt filminspirerad och vi hann med att kolla på shower där de visar upp hur de filmar scener med eld, hur de filmade den Galna Professorn när Eddie Murphy spelade flertalet roller samt hur de gör mängder av olika specialeffekter.

De har en slags vattenbergochdalbana med inspiration från Jurrasic park som var riktigt häftig, samt att deras 3D attraktioner håller otroligt hög klass när vi jämför med de tidigare nöjesparkerna vi varit på. Men det är ju kanske inte så konstigt egentligen, film är ju faktiskt vad de huvudsakligen sysselsätter sig med.

En av showerna var en otroligt häftig vattenshow med båtar, vattenskotrar och dyk samt hopp från höga höjder. Showen utspelades som ett krig mellan två olika grupper som båda ville hitta till den torra ön då de nu levde ute på platåer i vattnet. De hade verkligen lyckats fått till det bra med sina effekter samt att man fick akta sig så att man inte gjorde någon upprörd så att man blev nersprutad med vatten.



Studioturen, där man åker runt i ett litet tåg bland alla deras inspelningsplatser var riktigt häftig. Samtidigt som vi for förbi olika platser och hus visade de på en liten tv-skärm ovanför oss olika filmer som de hade varit med i. Det var intressant att så många platser återanvänds och vilket jobb det krävs för att ändra om vissa delar bara på grund av en film. Vi fick även chans att se och höra om hur det hade gått till när de spelade in Hajen med den elektroniska hajen som ständigt slutade att fungera på grund av saltvattnet den lades i samt att vi fick se hur de gjort för att få bilarna i Fast and the Furious flyga samt snurra i luften.


Efter att vi var färdiga med alla attraktioner så roade vi oss en stund med att kasta lite bollar i olika bollkastarstånd. Hos Anders klev den lilla pojken inom honom fram och tog över så han vägrade, trots Jossan´s tjat, att sluta försöka innan han hade vunnit det pris han ville ha. Men men..nu kan vi iallafall passa på att presentera vårt nya resesällskap Herr och Fru Puss samt den otroligt eftertraktade Woody! (Anders vill starkt påpeka att det inte är hann som döpt fiskarna).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar