måndag 26 april 2010

Kalamata Oliver

På söndagen började vi dagen med den obligatoriska ”dagen-efter-pizzan” som var otroligt god men det är ändå lite så att vi längtar hem till Härnösands-pizzan!

Där efter ägnade vi några timmar åt att strosa runt i Sydney medans vädret snabbt ändrades mellan sol-regn-sol. Vi tog en promenad förbi Hyde Park, längs Oxford Street som är en lite dyrare shoppinggata samt den gata med flest barer och inneklubbar och då mest gayinriktade sådana.


Det var otroligt mycket folk ute eftersom de firar Anzac day, vilket är en hyllning av de Australiensare och Nya Zealändare som deltog i första världskriget, både söndag och måndag med jättefest!

Australiens Gunther??
Jossan är helt lyrisk över att de har haft riktiga (Kalamata) oliver på båda restaurangerna som vi har varit på här i Sydney och plus att de har en hel del charketuributiker där de säljer oliver av alla olika slag på lösvikt.

Idag fick vi även se till och byta hotellrum eftersom vi hittade skalbaggar av något slag inne på rummet. Nu får vi hålla tummarna för att det inte var sängloppor och att det inte finns några i vårt nya rum.

Vi var lite trötta efter vår utgång dagen innan så vi deltog inte i firandet denna dag utan såg istället en film och somnade i lagom tid inför morgondagens upplevelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar