onsdag 21 april 2010

Till häst

Eftersom Jossan inte riktigt kunde släppa sin idé om att rida här på Nya Zeeland började vi denna tisdag med att försöka hitta ett informationscenter. Till slut kilade vi in på ett backpackershotell där man även kunde få lite information om olika turer. Vi försökte även boka färjan tillbaks till Nordön med dem men tyvärr gick inte det och Nya Zeeland verkar inte riktigt tycka om våra Svenska VISA kort så det fungerar inte att boka och betala något via internet för oss.

Tjejen på hotellet ringde i alla fall och kollade så att det fanns möjlighet att rida på ett ställe ca 2,5 timme från Christchurch på vägen till Picton och färjan vilket vi genast satte fart emot.

Tyvärr blev inte riktigt ridturen som vi hade önskat oss. Utsikten över bergen var inte riktigt så strålande som de hade sagt, att rida genom en fors full med stora stenar kändes inte så roligt som vi trott och att skritta på en lerig skogsstig är kanske inte något som ger speciellt hög adrenalinkick. Det var dock en lugn och mysig tur och det var roligt att få sitta till häst igen (tyckte Jossan) men det var kanske inte riktigt värt det vi betalade.


Det otroliga med denna ridtur var ändå att Jossan äntligen fick se Anders till häst! Det tog bara lite drygt 5 år (då hon har ägt en häst ca 3 av dem) och en resa till andra sidan jorden för att detta skulle bli möjligt ;).


Efter vår ridtur for vi in till Kaikora, närmsta stad, och bokade färjan över till Nordön för kvällen innan vi satte fart för att hinna i tid till incheckningen i Picton. Lite mat hann vi handla med oss innan det var dags att fara ombord och själva resan över gick smidigt eftersom de visade två roliga filmer som vi kunde sitta och kolla på.

Väl iland på Nordön hade vi bestämt oss för att fara någon mil norrut innan vi tog in på en camping. Jossan hade tidigare under dagen pratat om vad enkelt och behändigt det var att man alltid kunde komma sent till campingplatserna och få en plats även fast det inte var någon personal där. Men det fick hon äta upp ikväll eftersom vi inte förens på 3:e försöket efter ett telefonsamtal genom ett interntelefon på campingen till en ur personalen hittade en plats att övernatta på.

1 kommentar:

  1. Åååååh vad härligt :) Jag ska knåpa ihop ett mail till dig jossan! Jag har massa roliga saker att berätta! :)


    Ta hand om er! Jag saknar er massor, längtar tills ni kommer hem så vi kan dricka vin och grilla ;) Och självklart hämtar jag er när ni kommer om jag har möjlighet!! KRAMAR//Linda

    SvaraRadera