onsdag 14 april 2010

Hollywoodskylten, Venice Beach och Bio!

Tisdagen den 6/4 var det dags att följa trenden och föreviga Hollywoodskylten så att vi verkligen kunde få med oss ett bevis hem på att vi har varit där. Vi for runt en stund på vägarna runtomkring skylten för att hitta bästa platsen att fota den på och under tiden kändes det som om vi flyttades till Grekland eller något liknande land. Vägarna var smala och kurviga och flertalet hus var vita stenhus samt alla gårdar var omringade av buskar, blommor och annan växtlighet.




Efter att fotograferande var avklarat for vi ner till Venice beach för att kolla in lite Baywatch torn och stadsdelen Santa Monica som vi hört så mycket gott om.


Vi strosade runt några timmar på stranden och en bit längs strandgatan med butiker av alla olika slag. De mesta runtomkring influeras av fest, skateboard och reggae. Det fanns en hel del tiggare där samt såklart en massa ”showare” som man ju alltid hittar på platser med mycket turister. Själva fastnade vi ett tag vid en man som skulle gå på glas och såklart var tvungen att välja ut Jossan, den minst frivilliga av alla människor som stod runtomkring och tittade på, för att hjälpa till under hans show.

Själva showen var väl egentligen ingen höjdare utan Jossan tänkte nästan själva kliva på glaset som inte alls såg ut att vara speciellt vasts på de delar han valde att sätta sina fötter. Men som en god hjälpreda höll hon sig till sina uppgifter som i det stora hela bestod i att hålla en flaska rakt ut i luften för en stund och sedan hålla två händer på en killes, som också blivit utvald från publiken, ena axel.


Lite roligt var det dock att publiken jublade när Jossan svarade att hon var ifrån Sverige, vi Svenskar är verkligen omtyckta bland dessa högljudda amerikanare!

På den korta biten vi gick längs strandgatan hann vi med att passera tre stycken ”läkarstationer” där de tillhandahöll det själva klara botemedlet mot alla tänkbara krämpor. Marijuana ;).

Vi begav oss i god tid tillbaka till hotellet inför vår förbokade bio eftersom vi ju lärt oss att även fast avstånden må se korta ut på kartan tar de evigheter att köra på grund av all trafik!

Bion var verkligen en häftig upplevelse och kombinationen av 3D effekterna samt stolens rörelser höjde absolut sevärdheten i filmen! Vi rekommenderar er verkligen att gå och se Clash of the Titans och då helst i 3D-format.

Efter filmen svängde vi in på en italiensk restaurang och intog en lättare middag, lite oliver samt varsitt glas rött. En perfekt avslutning på en härlig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar