onsdag 21 april 2010

Blått vatten och hockey

Efter en liten sovmorgon på ca 30 minuter extra for vi vidare och nu har vi ju vänt så att det bär av norrut igen. Vårt mål för dagen var den turkosblå sjön Lake Tekapo som ligger ca 2,5 timme ifrån Queenstown. Väl framme visade det sig att man både kunde bada i heta bassänger samt åka skridskor vid sjön. Vintertid finns det även möjlighet att åka skidor men deras vinterpark öppnar inte förens i juli då även Nya Zeelands största ishockeycup hålls på deras isrink.



Vi passade först på att njuta av det otroligt härliga vädret som dagen bjöd på genom att äta vår egenlagade lunch utomhus med utsikt över sjön innan Anders var tvungen att testa på deras isrink.


Till Anders stora glädje fanns det riktiga skridskor (inga isdansskridskor) samt att man kunde lägga till 5 NZD (Ca 30 kronor) så att man fick tillgång till klubba, puck och mål. Efter att Anders hade roat sig på isrinken ett tag så passade vi på att lägga upp lite blogginlägg innan vi förflyttade oss till andra sidan huset, motför isrinken, till de heta poolerna.



Observera den svenska tröjan!
Det fanns tre stycken pooler med 36, 38 och 40-gradigt mineralvatten i. Det var otroligt härligt och avslappnade att få ligga där en stund och njuta av utsikten när solen gick ner över bergen.



Vi intog sedan lite sen middag innan vi for vidare mot Christchurch där vi stannade på en infartsväg för natten. Det är verkligen behändigt med husbil här på Nya Zeeland eftersom man får stanna nästintill precis vart man vill och det finns en hel del ställen där du kan tömma och fylla på vatten utan att behöva stanna till på en camping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar