måndag 26 april 2010

Operahuset

Vi ägnade vår måndag åt att ta en obligatorisk promenad genom stan, förbi Opera-huset och Sydney Harbour bridge och genom den stora botaniska trädgården. I solen blev det riktigt varmt och skönt så vi satt en stund nere vid kajen och bara njöt och kollade på alla människor som strosade förbi.



Lite häftigt är det ju att vara Svensk när man går där förbi eftersom plattorna som täcker Opera-huset ju kommer ifrån svenska Höganäs AB! Och arkitekten är ju från Danmark så vi Skandinaver kan vara stolta när det gäller detta fantastiska bygge =).


Promenaden i den botaniska trädgården gjorde att vi bestämde oss för att ta en picknick där någon dag likt så många andra människor eftersom det såg så mysigt ut.



I den botaniska trädgården har de dock problem med fladdermöss som för hit bakterier samt äter upp frukten som finns. Och det var verkligen otroligt mycket fladdermöss i träden!!




På vägen tillbaks till vårt hotell hoppade vi in på en restaurang som hade maträtter för ca 50 kronor ifall man köpte något att dricka vilket vi snabbt hakade på. En middag bestående av grillat kycklingbröst med sötpotatis och champinjonsås för två personer och ett glas vin och en öl för ca 175 kronor är ju inte helt fy skam =).

Väl tillbaka ägnade vi en stund åt att boka en tur där man får se kängurur och koalor på fredag samt att vi försökte hitta ett nytt hotell för kommande nätter i Sydney eftersom vi helst inte ville bo kvar där vi bodde nu. Vi tänkte stanna här tills på söndag då vi har en biljett bokad till guldkusten där Byron Bay är vårt mål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar