onsdag 21 april 2010

Milford Sounds

Vi var uppe kring 8-tiden och var ganska så trötta efter lite för få timmars sömn. Efter frukosten bar det i alla fall av vidare mot Milford Sounds, där en hel del scener från Sagan om Ringen är inspelade, där vi på morgonen hade förbokat biljetter till en eftermiddagskryssning kring fjordarna.

Kvinnan på campingen som hade bokat vår tur stressade på oss att fara eftersom hon tyckte att vi hade så lite tid på oss att ta oss den långa biten till Milford Sounds. Så vi kan väl säga att det var lite tack vare henne som vi både hann äta lunch och sova en liten stund när vi hade kommit fram eftersom det inte alls tog 5 timmar som hon hade sagt till oss.


Vi har funderat en hel del på de långa sträckor som vi kör och har kört varje dag under vår resa. Hemma skulle vi aldrig sätta oss i bilen för att åka till Stockholm för en 1,5 timmas tur och sedan sätta oss i bilen för att åka tillbaks hem igen. Men det är sådana sträckor vi kör här utan att blinka.

Turen kändes lite kort men var trevlig och det fanns mycket vackert att se på kring dessa fjordar med alla vattenfall. Lite surt var det att vi upptäckte att vi kunde ha fått turen för halva priset eftersom Apollo (husbilsfirman) hade ett samarbete med Milford Cruises som vi tog turen med, men det var det ingen som hade berättat det för oss så..


I slutet av turen åker båten otroligt nära ett vattenfall och man blir förvarnad att gå in ifall man inte vill bli blöt. Vi var de enda som stannade kvar ute med våra regnjackor riktigt tätt omkring oss. Det sprutade en hel del vatten in i båten men upplevelsen att vara så nära ett så stort vattenfall vägde tyngre än att vi blev lite blöta. Det blöta torkade också otroligt fort eftersom vi än en gång hade turen med oss så att solen valde att visa sig precis under vår tur =).


På vägen tillbaks stannade vi till på en restaurang i Te Anau för att inta lite god middag. En söndag visade sig vara en perfekt dag att äta middag på denna restaurang eftersom de varje söndag har ett specialerbjudande på en kötträtt. Vi testade båda på lamm som serverades med champinjonsås och potatis vilket var riktig gott!

Vi gick sedan runt en stund för att försöka hitta något internetcafé som var öppet men som alla städer här på Nya Zeeland verkar allt stänga riktigt tidigt om kvällarna. Känns lite konstigt eftersom vi ju precis kommer ifrån USA med alla dess dygnetruntöppna butiker. Något vi har tänkt på här på Nya Zeeland är att det verkar finnas så otroligt många mysiga restauranger i varje liten stad, eller det är väl mer som byar, som vi passerar. Nu har vi ju valt att äta det mesta i vår husbil för att hålla kostnaderna nere men möjligheterna till att ta ute på mysiga restauranger verkar vara stora!

Där efter for vi vidare någon tills vi precis hade passerat Queenstown där vi valde att stanna för natten på någon liten parkeringsliknande sak i närheten av motorvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar