fredag 23 april 2010

Hobbiton

Vi ägnade vår torsdagsförmiddag åt att ta det lugnt, kolla lite saker på internet samt äta lunch på en Thailändsk restaurang. Vi hade sovit på en parkering nästan mitt i Matamata bredvid informationscentret där vi visste att man var tvungen att boka sina biljetter ifall man ville besöka Hobbiton eller Frodige Fylke som det ju också går under.


Vi tog i alla fall en eftermiddagstur dit och enda tills vi hörde att kraven för att få spela en hobbit var att man skulle vara max 165 lång, ha knubbiga kinder och krulligt hår så trodde vi att vår guide spelat en av dem. Dock klarade han inte längdkravet då han såg ut att vara bra mycket längre än 165.

Han var en mycket bra guide och det var roligt att höra om allt han hade att berätta. Tyvärr finns det någon konstig regel om att man inte får berätta om det han sagt eller visat oss under turen. Alltså kan vi inte visa några bilder därifrån här i bloggen.

Efter själva hobbitturen fick vi se på när de klippte ett får samt att vi fick testa på att flaskmata hungriga lamm. Dessa lamm var 5 månader gamla men de som har turen att komma när det är rätt säsong får chansen att mata pyttesmå lamm. Detta var nog den del av turen vi uppskattade mest förutom att lyssna på vår rolige guide förstås =).




Väl tillbaka satte vi oss i husbilen och körde i de ca 2,5 timmarna det tog för oss att komma till Piha beach där det sägs vara svart sand på stranden. Vi kom dit lite för sent för att kunna undersöka det redan denna dag så det får bli morgondagens äventyr innan det är dags att städa ur och lämna tillbaks vår hyrbil och checka in på ett hotell i Auckland för en natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar