fredag 6 april 2012

Vingårdar & vår 7-årsdag!

Söndag och en alldeles speciell dag för vår del eftersom vi denna dag firar att vi har varit tillsammans i hela 7 år! Och vad kan då vara bättre än en vintur och sedan 3-rättersmiddag på restaurang vilket var precis vad vår 7-årsdag bestod av.

Och även fast receptionisten på något underligt vis hade lyckats med att boka fel tur hos fel bolag även fast vi räckte honom den broschyr vi valt ut turen i samt att han ringde upp dem direkt när vi stod bredvid honom så blev det i slutändan en riktigt lyckad vintur!


Dock hade det kunnat blivit en hel del strul då vi hade beställt väckning och funderade lite varför vår rumstelefon började ringa redan vid 7 utan att det var någon i luren. Det visade sig då att de någon gång från vår bokning och fram till morgonen hade ändrat tid för upphämtningen med en hel timme eftersom det var maraton i Santiago denna dag. Detta var dock inget de hade meddelat oss, även fast vi dubbelkollade tiden när vi kom hem vid 12-tiden kvällen innan, utan de kom istället fram till oss vid frukosten och rabblade en massa på spanska om att de ju försökt väckt oss från klockan 7 och att de på så vis verkade tro att vi automatiskt skulle förstå att turen var tidigarelagd en timme ;).

Så vi fick slänga i oss lite frukost och bege oss iväg med chauffören som kommit för att hämta upp oss. Dock kändes det som att de hade stressat oss i onödan då vi fick stå i över 30 minuter och invänta den andra bussen som hade plockat upp människor från andra delar av staden innan vi kunde börja bege oss mot Maipu Valley och närmare bestämt området Pirque.

Vår tur tog oss till den andra största vingården i hela värden, Concha y Toro, som bland annat producerar vinet, Castillo del Diablo som finns att köpa i Sverige.






Turen började med en filmvisning av hur det gick till när vingården grundades av en mycket välbärgad man som hette Concha y Toro i efternamn.  Där efter fick vi vandra runt på gården och kolla in omgivningarna, det före detta bostadshuset samt provsmaka så mycket vindruvor vi ville av de olika sorterna som odlades för oss turister.


I vanliga fall odlar de mängder av hektar av samma vindruvssort placerade på olika platser i chile beroende på vilken typ av druva det var. På den allra gynsammaste platsen odlades deras finaste vin som är döpt efter grundaren av Concha Y Toro, Melchor de Concha y Toro.


Vi fick även gå ner i djävulens källare, Castillo del Diablo, och höra historien om hur detta namn kom till. Det var nämligen så att när Melchor började göra vin så lagrade han vin i denna, vingårdens allra första vinkällare, men upptäckte efter ett tag att det började försvinna några flaskor då och då. Han förstod då att det var folket i byn som stal från honom varför han började sprida rykten om att det var djävulen som stal vin från honom och att han bodde nere i källaren. Chilenska människor var otroligt vidskepliga av sig och ingen vet ifall det var beroende på spridandet av historien eller ej men efter denna dags stals det inte en enda flaska till från Melchors vinkällare.




Vi fick även testa två stycken viner, ett vitt och ett rött vin, som båda två smakade bra men vi hade nog tyckt att det varit lite roligare ifall man fått lite mindre i glaset men fått chansen att testa några fler och kanske några finare viner istället.


Väl tillbaks tog vi oss upp på partnerhotellets terrass för att tillbringa någon timme i solen innan det var dags att göra oss i ordning för lite fin-middag för att fira vår 7-årsdag!


Vi intog vår middag på en italiensk restaurang där vi tog in en tapas-bricka till förätt och sedan varsin god kötträtt till varmrätt. Och till Josefins stora glädje överraskade Anders henne med en flaska Champana (chilenskt champagne) när hon kom tillbaks från toaletten som vi sedan skålade med för 7 helt fantastiskt, underbara år tillsammans!



1 kommentar:

  1. Man har mycket att lära av er när det gäller att ta hand om varandra.... Man blir rörd.....
    Kram, Charlie är i trossbotten och jagar, vet inte vad!!!!!

    SvaraRadera