måndag 30 april 2012

Karibienkryssning - Dag 1

Till vår lycka kunde vi förlänga vår utcheckningstid till 13 så att vi hade hela förmiddagen på oss att prata med nära och kära på skype, planera för nästkommande veckor och packa ihop de sista av våra saker innan vi tog deras hotell-shuttle till kryssningsterminalen för en otroligt smidig incheckning runt 15-tiden. Incheckningen för vår del började vid 14 så de flesta hade redan hunnit gå in vilket gjorde att vi slapp de vanligtvis långa charterliknande köerna. Hotellet hade egentligen gratis hotell-shuttle klockan 10 men att sitta på terminalen och vänta i flera timmar kändes inte så lockande så vi valde istället att betala 5 USD per person för att få åka lite senare.

Väl ombord på kryssningsbåten är känslan alltid lika underbar. Vår innerhytt utan fönster upplevdes inte alls mörk utan otroligt ljus och härlig och sängen på dessa fartyg slår de flesta vi har testat. Underbara kuddar och otroligt fluffigt och härligt täcke, nästan så man skulle kunna stanna i sin hytt hela veckan ;).

Detta fartyg, Allure of the Seas, är ett av de absolut största kryssningsfartygen som finns och det är bra mycket större än det största fartyget vi tidigare åkt med, Liberty of the Seas, vilket märktes tydligt genom att vi till och med den sista dagen fick fundera lite över hur man skulle gå för att ta sig till vissa områden.

Allure of the seas till vänster och ett annat kryssningsfartyg, som egentligen också är riktigt stort, till höger. 

Ombord på båten finns verkligen allt man kan önska sig, is-rink, två stycken våg-maskiner, flera pooler och bubbelpooler, flera soldäck, olika teatrar, vattenshows-område, park med träd och gröna växter, butiker av alla möjliga slag, och restauranger och barer så att du kan äta och dricka dygnet runt!

Central Park från ovan
Efter säkerhetsgenomgången som är obligatorisk för alla på båten så slappade vi en stund innan det var dags att möta upp de andra i Viking bar J eller Crown Viking bar som den så fint heter. Där intogs en god, men som vanligt stark drink när det gäller dessa fartyg, innan det var dags att bege sig till vår restaurang för middag.

Vi hade egentligen blivit bokad på något som heter My Time Dining då man får välja sen eller tidig sittning för middagen varje dag men äter i en annan matsal än de andra så därför hade vi tidigare under dagen varit ner och frågat om byte och helt utan problem fixade de så att vi fick sitta vid samma bord som Elle och Peter.

Vid vårt bord satt alltså vi, Elle och Peter samt ett lite äldre par från Stockholm och dagen efter hade de även ordnat så att Johan och Stefan fick sitta med oss så då hade vi det perfekta middagssällskapet varje kväll J.

Efter en otroligt god trerättersmiddag så strosade vi vidare till ”Aqua theater” för en strålande vattenshow som tillsammans med någon timme på båtens casino fick avsluta vår alldeles fantastiska första dag ombord på Allure of the Seas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar