måndag 30 april 2012

Kryssningsdag 2 - Bahamas

Första heldagen och även första ilandstigningen för denna vecka. Idag hade båten tagit oss till välkända Bahamas där vi efter en promenad runt området närmast hamnen bestämde oss för att ta en taxi till det så kallade paradiset, Paradise Island.



Alla taxibilar består av minibussar där de tar betalt per person (4 USD) för att köra dig någonstans.

Stranden vid Paradise Island var riktigt fin och ifall du gick en bit bort från hotellkomplexen fick du ligga otroligt ostört på den mjuka och härliga sanden. Här solade vi någon timme och bara njöt av det härliga vädret. Det var soligt men med lite små moln som nog bara var bra eftersom solen är brännande het här. Alla utom Josefin passade dessutom på att ta sig ett dopp i det turkosblå havet (någon måste ju vakta väskorna! ;) ) innan vi bestämde oss för att fara tillbaks till båten för lite sen lunch.

Ett hotell på Paradise Island
Precis vid själva hamnområdet finns ofta en plats med gratis trådlöst internet vilket var väldigt tydligt här i Bahamas då det satt mängder av personer på golvet runt om i terminalen som passade på att utnyttja denna chans eftersom internet på båten kostar så otroligt mycket.

Efter vi intagit lite lunch så passade vi på att lägga oss i bubbelpoolen och dricka en god drink samtidigt som båten la ut och vi lämnade Bahamas för denna gång.



På eftermiddagen gick vi och kollade på båtens is-show som grundades på spelet Monopol. De är otroligt duktiga och mellannumret med en tjej som rockade rockring hade verkligen det lilla extra. Speciellt Josefin var riktigt imponerad då hon tänkte tillbaks på jobbets 70-talsfest i höstas och hennes inte alls lika stora talanger i rockrings-rockande.



Denna kväll var det dags för den första finmiddagen så nu var det dags att hämta de saker som Elle och Peter så snällt hade tagit med till oss så att även vi skulle kunna ha kostym/finklänning och finskor på dessa kvällar.

Även denna kväll blev det en fördrink i Viking bar och bartendern som börjat känna igen oss och visste ungefär vad vi skulle vilja beställa samt direkt ställde ordning borden när vi kom eftersom han visste att vi skulle bli 6 stycken J. Josefin följde konceptet från tidigare kryssningar och drack Bellini, bubbelvin med persikopuré i botten, vilket Peter testade och sedan introducerade till oss på vår allra första kryssning och som nu har blivit en stor favorit för både honom och Josefin och verkligen är något ni måste testa ifall ni gillar bubbel!

Alla 6 samlade i Viking Crown Bar på båtens 17:e våning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar