fredag 13 april 2012

Peru - Puno

Eftersom vi fortfarande hade känningar av den höga höjden med lite yrsel och huvudvärk som följd så valde vi att ta det lugnt denna dag och boka en tur till nästkommande dag istället.






Men att ta det lugnt för vår del betyder oftast att vi promenerar en hel del vilket vi självklart gjorde även idag. Men i lite lugnare takt än i vanliga fall.

Puno var en större stad än vad vi tidigare trott och det finns en hel del mysiga restauranger, gator, kyrkor, torg med mera . Vi promenerade genom staden ner till Titicaca-sjön med små stopp för att inhandla en varmare jacka till Anders och lite annat smått och gott. 






Till lunchen passade Anders på att testa Öringen som fiskas här i sjön och som är världens största öring inplanterad från Amerika.


På vägen tillbaka passade vi på att testa Inka Kolan som dricks av alla peruaner och är en gul läskedryck som smakar lite som Guaranadrycken i Brasilien och som Portello i Sverige.


Vi hann även med att stanna till på en restaurang så att Anders fick stilla sitt fotbollsbehov innan vi vandrade hemåt med våra senaste fynd, varsin Alpack-mössa inför turen till Machu Picchu.


På kvällen blev det go-middag på en trevlig restaurang som vi hade 10% på genom vårt hotell innan det blev hemgång, bubbelbad och tidig sänggång eftersom vår tur började tidigt nästa morgon.

Här i Peru sparar de verkligen in på värmen överallt och alla som jobbar i hotellreceptioner, butiker, restauranger med mera går runt i jackor eftersom det är så kallt inomhus och på rummet har man dubbla täcken eftersom det inte finns någon värme där heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar