fredag 13 april 2012

Snabbvisit i Bolivia och höghöjd

Nu har vi hunnit ta oss till Peru, varit i Machu Picchu och påbörjat vår resa ifrån Sydamerika. Men vi tänkte försöka oss på att sammanfatta varje dag som gått sen vår 7-årsdag både för vår och er skull.


Måndagen den 2/4 var en riktig resdag för vår del. Vi steg upp långt före tuppen för att hinna med det plan som skulle ta oss till La Paz i Bolivia. Vi mellanlandade två gånger på vägen dit men vi fick hela tiden flyga med samma plan och det var enbart vid det andra stoppet som vi behövde kliva av planet för att gå in och gå igenom passkontrollen och få en stämpel i passet som bevis på att vi nu lämnar Chile.



Flygresan gick bra och vi hade en fantastisk utsikt över bergen när vi började närma oss La Paz. Väl nere på marken igen så tog vi någon slags gemensam taxi-buss in till buss-stationen eftersom vårt slutmål för dagen inte var i detta land utan Peru eller närmare bestämt staden Puno.


I flera av länderna här Sydamerika försöker de ofta att hoppa över att ge tillbaks växeln för att se ifall vi reagerar eller ej. Otroligt irriterande och tyvärr något som händer var och varannan dag.



Nästa buss till Puno från La Paz gick nästan direkt så hungriga som vi var snabbhandlade vi lite i en av de små kiosker som fanns på busstationen innan vi blev skjutsade med taxi till den väntande bussen. På bussen fick vi trängas med massvis av bolivianer i deras annorlunda kläder och efter en stund blev vi förmanade längst bak i bussen då det visade sig vara så att alla andra förutom vi 5 turister hade fått numrerade platser.

Bussen stannade i Copacabana, en liten mysig stad precis vid Titicacasjön där vi hann slänga i oss lite sen lunch innan vi hoppade på nästa, mycket finare, buss enbart för turister.



På första bussen hade vi pratat en hel del med en amerikansk kille, Daniel, som reste på egen hand genom Sydamerika. En mycket trevlig kille som bjöd oss till New York i framtiden dit han skulle flytta för att arbeta som läkare.


Bussresan gick smidigt och i Puno tog vi efter lite krångel med bankomater och pengaväxling en taxi till vårt hotell, Pumpanaya Inn där vi blev glatt överraskade över vårt fina rum med en alldeles egen jacuzzi i badrummet! Detta plus frukost för två personer för endast 350 kronor natten J.


Redan i La Paz var vi på riktigt hög höjd vilket verkligen kändes i lungorna när man andades. Efter bara några meter i uppförsbacke eller i en trapp så flåsar alla som om de har sprungit maratonlopp. Puno ligger på ca 3800 meters höjd så detta blev vår första natt med denna syrefattiga luft. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar