måndag 30 april 2012

Kryssningsdag 4 - St. Thomas

Onsdag, Johans födelsedag, och ilandstigning på den karibiska ön St. Thomas. Efter en del hyrbilsfunderingar där vi snabbt upptäckte att 6 stycken inte är ett bra antal när man ska hyra bil så bestämde vi oss för att istället betala en taxi för att köra oss dit vi ville.


Efter en hisnande resa på de kringelkrokiga vägarna med brant lutning och en fantastiskt utsikt över hamnen och närliggande öar så kom vi till slut upp till toppen. Längst där uppe kunde du bland annat se över till ön St. John samt stora delar av St. Thomas.



Eftersom de så glatt skyltade om deras världskända banan-daquiris så var vi ju helt klart tvungna att testa dem. Så speciella var de väl inte egentligen men alltid roligt att ha testat och så passade vi på att bjuda Johan på en också som en liten födelsedagspresent från oss J.



Uppe på toppen fanns en stor butik där du kunde köpa det mesta som önskas av en turist, sprit, mat, snacks, souvernier och kläder. Anders och Johan slog efter en massa testande, eftersom storlekarna skilde sig mellan olika färger, till på varsin t-shirt och efter att vår chaufför varit och tjatat på oss två gånger att vi tog alldeles för lång tid på oss så kände vi oss tvungna att hasta iväg till taxin för vidarefärd mot stranden.


Eftersom det var en inträdesavgift till den största stranden så valde vi att åka till en lite mindre otroligt mysig strand, Coco beach, med vackert turkos-blått vatten där vi ägnade 2 timmar åt att sola, bada, snorkla, läsa, prata och njuta av det underbara vädret och detta fantastiskt vackra ställe.


Ombord på båten blev det till att dressa upp ännu en kväll för att möta upp de andra + det svenska paret från vårt bord i Viking bar för att skåla för de 2 (!) födelsedagsbarnen eftersom Johan och Peter (mannen i det äldre paret) båda två fyllde år idag!


Där efter blev det extra lyxig middag då vi hade bokat bord på betalrestaurangen Chops Grille där man betalar 30 USD per person för sin utsökta 3-rätters middag. Pricken över i:et var såserna! De hade både bearnaise och rödvinssås till Josefins stora glädje och vi åt av all den goda maten tills det stod ut genom öronen på oss. Det var verkligen en toppenmiddag med som vanligt fantastiskt middagssällskap där Stefan överraskade oss alla och stod för notan för oss 6, så vi kan bara säga tusen tack för den goda middagen!

Födelsedagsbarnet Johan

 

Som vanligt hamnande vi sedan i Casinot en kväll och som vanligt var det myntmaskinerna och Black-jack borden som det las störst fokus på innan det ännu en gång var dags att krypa ner i vår underbara säng! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar