måndag 30 april 2012

Kryssningsdag 6 - På båten

Fredag och den första av de två sista heldagarna ombord på båten. Vi ägnade denna dag åt att bara ta det lugnt, sola, slappa på rummet och vila upp oss inför kvällens finmiddag J.

Vi hann även med att köpa oss varsin god ananasdrink bestående av pina colada samt jordgubbsdaiquiri! Supergoda och dessutom blir det ju lite extra roligt när de serverades som de gjorde.


När vi var på vårt rum och i godan ro duschade och bytte om skakade det en hel del i båten och vi funderade självklart på vad det kunde vara men glömde bort det en stund efter att det slutat skaka. Men när vi uppklädda gick ut för att möta upp de andra i baren så var brand-dörrarna stängda och vi mötte ett flertal människor med oroliga blickar, varma jackor och ryggsäckar som var på väg uppför trapporna. Vi kände även en del brandrökslukt i trappan men eftersom de inte ropade ut något i högtalarna så fortsatte vi lugnt vår promenad uppåt.  Men när vi nästintill kommit längst upp blev hänvisade av personalen att genast gå ut på däck och ta oss till andra sidan då det brann i båten.



Man måste erkänna att tankarna snabbt gick till Titantic där vi stod i våra finkläder ute på däck och med mer eller mindre oroliga människor runtomkring oss och funderade på vad som skulle hända just nu. Men som tur var var det bara en liten brand i ett av motorrummen som de hade släckt utan problem så efter ca 30 minuter ute på däck kunde vi glatt gå tillbaks in och bege oss till vår något försenade middag. Kaptenen förklarade att middagen kunde ta lite längre tid denna kväll då en del av servitörerna även ingick i brandberedskapsgruppen och därför inte skulle vara närvarande ikväll. Det gäller att vara mångsidig ifall man ska jobba på ett kryssningsfartyg ;).

Josefin i middagsmatsalen
Efter middagen kollade vi på showen, A blue Planet, som handlade om allt på vår jord så som vatten, växter, berg, jord, luft med mera. Det var en riktig häftig show och som alltid är de riktigt duktiga akrobater och man blir helt hänförd över vad de kan utföra med sina kroppar! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar