tisdag 3 april 2012

Traditionell chilensk dans i Santiago

Oj vad tiden går fort när man är på resande fot, dagarna bara rinner iväg och vi njuter för fullt av varenda dag! Förra tisdagen vaknade vi upp till ännu en mulen dag i Valparaiso och bestämde oss för att det var dags att säga farväl till Valparaiso och bege oss tillbaks till Santiago.

Det gick riktigt smidigt att åka tunnelbana till vårt Hostel då det enbart var 1 byte och kvinnan i informationsdisken skrev ner precis hur vi skulle byta. Väl framme slängde vi bara in våra väskor och begav oss ut på stan för att strosa runt på Santiagos gator.


Några timmar senare efter lite kollande på en fotbollsmatch på en liten restaurang , lunch på en annan restaurang, lite shopping (för Josefins del) och en glass senare var det kväll och vi begav oss tillbaks och lyckades då sista-minuten-boka en kvällsshow med dans och middag med företaget Turistik.

Transfern till showen kom hela 20 minuter tidigare än utsatt tid (sen när började transfern komma för tidigt och inte för sent???) så vi fick i panik slänga på oss lite andra kläder och rusa ut till mini-bussen som väntade på oss. 

Det var vi, mor och dotter från Nya Zeeland, ett par från Uruguay och ett par från Brasilien som blev placerade vid två bord precis framför scenen på en otroligt stor restaurang, som man säkert kan åka till själv ifall man vetat om den, där vi direkt blev serverade en välkomstdrink bestående av Pisco Sour.

Middagen var riktigt god och det var trevligt att prata med duon från Nya Zeeland. Musiken var stundvis lite hög och tiden gick lite väl fort men det var riktigt roligt att få chansen att få se så många av Chiles traditionella danser på en enda kväll. Dansarna försökte även få publiken att dansa med dem men efter att ha först beskådat deras överrörliga höfter så skulle det nog behövas mycket mer än en halv flaska vin och en liten drink för att någon av oss skulle våga visa upp våra talanger inom chilensk dans ;).


Allt som allt var det en trevlig kväll och vi var nöjda med vårt beslut att åka på denna tur.

En liten rolig detalj angående shoppingen här i Chile, och även i Argentina, är att många av butikerna, speciellt de som säljer underkläder,  är uppbyggda som så att man får kolla i en katalog och så hämtar de det man vill kolla på bak i sitt lager. Så det är lite som att handla på postorder fast man får chansen att både se och testa direkt på plats. Vi har inte riktigt kommit fram till om vi tycker om systemet eller ej, men det vi vet är i alla fall att, det blir ett jäkla rännande för stackarna i butikerna ifall man vill kolla på mycket saker och inte är säker på vilken storlek som passar! 

1 kommentar:

  1. När det gäller att tiden går fort behöver ni inte oroa er då det finns de som håller koll på detta... ;-)
    http://www.angst.nu/countdown.htm

    SvaraRadera