lördag 28 april 2012

Everglades

På morgonkvisten tog vi vår gemensamma hyrbil och hämtade upp de andra på deras hotell för avfärd mot Everglades. Men innan vi var redo att kolla på alligatorer behövdes en rejäl frukost så det fick bli ett stopp på IHOP (International Home of Pancakes) för lite goda pannkakor med tillbehör. Dock fick de övriga i vår grupp bli de som lyxade mest då ingen av oss två mådde helt 100 denna dag.

Några pannkakor senare satt vi återigen i vår fina 6-sitsiga bil och hoppades på att vädret skulle hinna bättra på sig innan vi kom fram till dagens mål, Billie Swamp Safari.


Men det var lite tur i oturen att vädret höll i sig och små regndroppar föll över oss när vi kom fram för i och med detta fick vi 20 USD i rabatt per person eftersom de inte kunde lova åt att vi skulle få åka med svävarna eftersom det inte får regna när de kör dem.

Men alldeles lagom efter att vi hade åkt en tur med deras Swamp Buggies runt området så hade regnet avtagit och svävarna kunde köras. 

Det gick lite delade meningar i gruppen ifall buggie-turen eller svävar-turen var det som var bäst denna dag men det hela kan i alla fall sammanfattas som en mycket trevlig och intressant dag med 2 shower där de informerade om olika djur, 2 turer med svävaren, 1 tur med buggien och så småningom lite lunch och hemfärd.



Under buggie-turen hade vi en riktigt rolig guide som skämtade glatt på amerikanskt vis och berättade om allt vi åkte förbi. Lite roligt var att han stolt berättade att de aldrig hjälper djuren som finns på området på något vis och att de inte är inhägnade på något vis. Det enda de gör är att se till så att de får mat varje dag…mycket konstigt att de vill stanna kvar då ;).


På turen hann vi i alla fall se hästar, alligatorer, strutsar, vildsvin, tvättbjörnar, bockar, bufflar och en del fåglar som lever tillsammans på detta stora område. Samt att guiden även berättade om en del växter som vi for förbi och det kändes bra att vi kände igen en hel del av växterna och själva kunde visste vad det var för något. Mathias guidning i amazonas gick oss alltså inte helt förbi J.



Det var riktigt häftigt att se alligatorerna på så nära håll under turen med svävarna även om vi kanske trott att vi skulle ha fått se ännu fler och att det hade varit roligt ifall de hade stannat till vid de största så att vi hade hunnit tagit något kort. Men men.. vi var i alla fall mycket nöjda med vår dag och det kändes som att det var väl spenderade pengar att åka dit!



På vägen tillbaks blev det ett snabbt stopp på Sawgrass Mills (ett jättestort outletshoppingcenter) innan vi blev skjutsade till vårt hotell där vi tog det lugnt, packade våra resväskor och åt middag på restaurangens riktigt amerikanska sportbar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar