tisdag 24 april 2012

Cusco - Dagen före vandringen

Efter ca 3 timmars djup sömn i vår sköna hotellsäng bar det av ut för att se sig omkring i Cusco. Vi passade även på att kika förbi hos vårt turföretag, Inca Trails, för att se ifall det var något speciellt som de rekommenderade oss att fixa såhär i sista minuten.

Resten av dagen ägnade vi åt att strosa runt i Cusco som är mycket gemytlig stad och då den ligger ca 500 meter lägre än Puno med sina ca 3400 meter över havet så var det inte riktigt lika jobbigt att andas här.

Vi inhandlade någon mer varm tröja, a la alpackaull, samt lite presenter till nära och kära där hemma. Vi passade även på att inhandla varsin mindre ryggsäck som vi tänkte ha med på turen till Machu Pichu eftersom den ryggsäck vi tog med oss från början har börjat se sina sista dagar.




Shoppingen i Cusco domineras av alpacka-saker samt all campingutrustning man kan komma att tänka på. Men det är väl inte så konstigt eftersom detta är utgångspunkten för så otroligt många turister som ska bege sig till Machu Picchu på olika vis.


Kvällen spenderade vi med att packa vår packning inför vår 5-dagars vandring samt briefing på tur-företaget där de gick igenom dagarnas olika etapper och vad vi kunde förvänta oss de olika dagarna samt  vad vi skulle tänka på under turen. Än en gång påpekade de för oss att våra gympaskor inte var lämpliga vandringsskor då det kunde vara väldigt halt på vandringsleden så efter att vi intagit en ”sista” underbart god middag med lite vin på en restaurang i närheten av Plaza del Armas så kikade vi in på någon sko-butik för att se ifall vi kanske skulle ge med oss och inhandla ett par vandringsskor ändå.


Och eftersom vi hittade ett ställe där vi kunde köpa varsitt par för under 250 kronor styck så bestämde vi oss för att ge dem ett försök. Men vi packade även med oss våra gympaskor för att ha något att byta om till ifall vi inte trivdes i våra nyinköpta skor.

Utsikt från hotellets tak
Alla vet ju att man inte ska gå ut på tur i helt nyköpta skor men eftersom Anders nästintill aldrig får skavsår av nya eller gamla skor samt att Josefin alltid får skavsår av både nya och gamla skor så tänkte vi att vi ju inte hade så mycket att förlora på vårt sena inköp. Och helt nya var ju inte heller skorna efter Josefin bestämde sig för att gå in sina skor under ca 10 minuter på hotellrummets lilla golvyta ;). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar