onsdag 25 april 2012

Salkantay Trek - Dag 3

Illamåendet var kvar när Josefin vaknade och efter lite frukt till frukost kändes det som att även denna dag kunde bli en enda lång pina. Men som tur var ordnade det upp sig efter bara någon timme och vi kunde njuta av den hyfsat enkla dagsvandringen (iallafall jämfört med gårdagens vandring) med mestadels rak vandring på ca 1,4 mil.


Nästan varje dag var det någon i vår lilla grupp som på något sätt mådde dåligt och idag var det Katjas tur att må värst med sina stora blodblåsor på hälarna så när hästarna kom ikapp oss med vår nattpackning så tog Anders fram sina gympaskor så att hon fick gå i dem istället för i sina hårda vandringsskor.


Väl framme på campingplatsen hade Josefins illamående återkommit och några av hennes tår hade ändrat till en mer blå-röd färg så blev det en sovpaus för hennes del medans de andra intog lunchen.


Sen ville Anders som den lille pojke han är testa att bada i forsen som han hade sett några andra små pojkar gjort (dock var de ca 20 år yngre). Så sagt och gjort gick vi ner dit för att han skulle få doppa sig i den strömmande forsen. Dock var den inte speciellt badvänlig då den både var iskall och otroligt ström så det blev ett snabbt dopp precis vid kanten innan vi promenerade tillbaks barfota (till lokalbefolkningens undrande blickar) på grusvägen tillbaks till vår campingplats.




Detta blev en lugn eftermiddag med dusch, kortspel, middag och sedan sänggång och uppladdning inför sista dagens vandring innan själva slutvandringen till Machu Picchu.

Det som både känns roligt och lite tråkigt är att alla grupper, både vår och andra grupper som vi såg, tackade av våra hästmän här vilket betyder att de tycker att vi ska ge dem dricks. Det bästa hade ju varit ifall detta ingått i priset, eftersom turen är allt annat än gratis, istället för att de ska ge oss turister dåligt samvete över hur mycket vi ger eller inte ger men så verkar seden vara och efter en applåd och dricksande så begav sig hästmannen, hans hund och hans fyra hästar/mulor hemåt igen. De skulle gå/rida hela vägen i ett svep och han beräknande att han skulle ta sig den sträcka som tagit oss 3 dagar att gå på ca 15 timmar.


Denna campingplats var den mest civiliserade med riktig dusch och toalett (självklart utan toalettpapper) och det var en liten by runt omkring. I denna by fanns även den enda skolan i omgivningen och många barn som gick där hade 2 timmars enkel gångväg för att ta sig till skolan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar