onsdag 25 april 2012

Salkantay Trek - Dag 4

När vi vaknade upp till den vanliga väckningen bestående av att kock-assistenten kommer och ropar ”koka-tea, koka-tea, koka-tea” tills vi vaknar upp och ställer in varsin kopp koka-te i våra tält samt varsin balja med varmt vatten och en tvål så upptäckte vi att det hade regnat in en hel del under natten. Vi upptäckte dock lite senare att vi varit lyckligt lottade då det i Nina och Katjas tält hade regnat så mycket att Katja hade fått gått ut och lagt sig och sovit på en bänk under ett utskjutande tak istället.



Egentligen skulle vi ha haft ännu en tuff dags vandring framför oss idag men då det hade regnat så mycket under några veckor så förklarade David att vägen ner för berget troligtvis var allt för hal för att det skulle vara säkert att gå där vilket gjorde att vi istället fick åka buss den biten och istället gå från tågstationen  vid Hydroelectric längs rälsen till Aguas Calientes. En sträcka på ca 1,1 mil där det mestadels var plant hela vägen och där man kunde se både berget Machu Picchu samt berget Wayhanu Picchu från baksidan.


Machu Picchu nerifrån
Eftersom Josefins tår nu mådde allt annat än bra bestod hennes vandringsskor denna dag av ett par nyinköpta rosa flip-flop. Enligt henne de absolut bästa vandringsskorna hon haft under hela turen ;).

Väl framme i den mysiga men ack så turistuppbyggda staden Aguas Calientes så checkade vi snabbt in på vårt hotell, Hotel Presidente, och begav oss sedan snabbt till de varma källorna för att mjuka upp våra ömmande kroppar med ett långt och härligt bad i de varma och medicinska (enligt informationstexten i alla fall) källorna.


Det varma badet gjorde susen för våra kroppar och efter lite lunch, torn-spelande (eller vad det nu heter) så strosade vi runt och kikade in lite olika butiker samt på en marknad där vi inhandlade lite smått och gott både till oss och lite nära och kära där hemma.



På kvällen mötte vi upp guiden och de tyska tjejerna igen för en sista middag ihop. David passade även på att informera om morgondagen samt dela ut biljetter både till Machu Picchu och tågbiljetten tillbaks till Cusco. Eftersom vi hade bestämt oss för att vandra från Aguas Calientes upp till Machu Picchu istället för att köpa till en buss-biljett så som Nina och Katja skulle göra så fick han även förklara lite närmare för oss hur vi skulle gå till väga med detta. Det blev en trevlig avslutande middag och vi kände oss otroligt laddade inför morgondagen!

Dock grusades vår lycka något när vi väl på hotellrummet upptäckte att Josefins mobil blivit stulen ur vår ena ryggsäck under dagens vandring men efter att ha spärrat SIM-kortet och konstaterat att det inte var något vi kunde göra åt det så försökte vi att förtränga det och istället gå och lägga oss, vi var otroligt trötta eftersom vi var vana att sova vid 8 och nu hade klockan hunnit bli hela 9, och ladda inför morgondagens tuffa bergsvandring och uppstigning 03.30. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar