torsdag 6 maj 2010

Rundtur i Sydney

Torsdagen blev en riktig strosardag då vi hann med att se en hel del här i Sydney. Vi började med lite lunch på vårt nya stammisställe på George Street innan vi begav oss ner mot china-town och den kinesiska trädgården. Vi gick dock aldrig in i den kinesiska trädgården då det kostade pengar utan strosade istället omkring i omgivningarna och njöt av solen samt varsin glass från McDonalds =).


Vi kikade in en sväng på Patty´s Market där de säljer allt mellan himmel och jord och det kändes precis som om vi hade kommit till en marknad i Vietnamn igen. Vi kikade lite snabbt igenom alla våningar och konstaterade som många gånger förr att vi nog skulle ha handlat en hel del ifall detta hade varit vårt enda stopp på resan. Längst ner i huset handlade vi i alla fall på oss lite god frukt innan vi begav oss vidare.


På vår promenad hann vi även med att gå förbi lite fler parker, en arena för Greyhound racing (vilket är riktigt stort här i Australien), Fiskmarknaden, Star City och Anzac bron innan vi slutligen hade gått som i en cirkel och var tillbaks vid Darling Harbour.



Kvällen ägnade vi åt att försöka hitta något hyfsat billigt men ändock bra hotell inför helgen vilket visade sig vara svårare än vad man kunde ha anat. Detta berodde både på att hotellpriserna ju stiger riktigt mycket över helgerna samt att Hotels.com (plus alla till dem hörande sidor) var nere för omarbetning under hela eftermiddagen och kvällen. Men som tur var lyckades vi sent om cider få tag på ett hotell i närheten vilket vi skulle flytta till efter vår bokade tur för morgondagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar