onsdag 19 maj 2010

Party & Balot

Sol, bollspel, bad, frisbee och ljudböcker är ord som bra sammanfattar ännu en lugn och skön dag här på vackra Boracay.

Men kvällen och natten skulle senare visa sig bli av det mycket vildare slaget. Det började lugnt med middag på en kinesisk restaurang där vi passade på att fira mamma Marie´s födelsedag med en banana split innan vi traskade tillbaks till hotellet.

Efter en liten vilostund på rummet gick vi ut en för att ta en öl tillsammans med Mikaela och Peter som också bor här på Blue Mango. Men så fel man kan ha..den enda ölen blev till flera öl, mängder av drinkar och så ännu några fler öl ;).


Så efter en hel del styrketårar tog Anders och Peter glatt i hand på att de någon dag skulle testa på Balot som det är mängder av män som går runt och säljer hela dagarna. Och i ett plötsligt infall, kanske efter någon ytterligare styrketår, ropade Peter till sig en sådan kille och det var alltså dags!

Balot är, för er som inte vet, en Filippinsk delikatess som består av ett ägg med som innehåller ett nästintill fullt utvecklat kyckling- eller ankembryo. Har man ”tur” kan den ha kommit så långt i utvecklingen att benen börjat stelna eller att någon fjäder har börjat växa fram. Dessa ägg kokas och ska sedan alltså intas genom att du knäcker och öppnar upp ägget längst upp och sedan suger i dig vätskan som finns kring embryot. Där efter skalar du ägget och tuggar i dig själva fostret, MUMS ;).


Hur både Anders och Peter klarade av detta utan att spy är fortfarande ett stort frågetecken för Jossan som ju fick kväljningar bara av att se det hela genom kameran. Men i fick de sig i alla fall denna delikatess och enligt en mycket gammal tandlös man skulle detta göra susen för sexlivet vilket gör att det är mängder av Filippinska män som trycker i sig dessa för jämnan. Och njuter av att äta dem?!?

När Anders och Peter åt dem så visade först försäljaren glatt hur de skulle göra samt att det kom dit två filippinska pojkar som verkligen såg ut att njuta när de intog denna delikatess. Huvaligen! Detta är inte något man vill tänka på när man äter ägg i framtiden!


Efter detta galna påhitt drog vi vidare för massor av dansande för tjejernas del och mer öl för grabbarnas. Det märks verkligen att det mest befinner sig asiater här eftersom de av någon outgrundlig anledning fick för sig att ropa ut att Jossan är Lady Gaga i högtalarna, vilket dessa asiater glatt godtog för hon är ju faktiskt blond ;).

Detta blev helt klart den galnaste festkvällen/natten på denna resa för vår del…och detta var alltså kvällen då vi gick ut för att bara ta en öl ;).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar