måndag 10 maj 2010

Mot Filippinerna

Söndagen blev ännu en helresedag för vår del då vårt flyg från Brisbane gick 23.20 på lördagskvällen och vi landade på Kuala Lumpurs flygplats i Malaysia efter ca 8,5 timme. Av någon konstig anledning lyckades vi inte sova lika bra som vi brukar göra när vi flyger men tiden rann ändå iväg fort då det ju fanns filmer och serier att se.
Sista bilden från Australien
Väl framme i KL började en väntan på nästa flyg som inte gick förens 7 timmar efter vi hade landat med det tidigare planet, och det var alltså detta plan som tog oss till Manila.
Här på Kuala Lumpurs flygplats har vi sammanlagt varit totalt 6 gånger tidigare, mest för mellanlandningar men även för att stanna några dagar här i Malaysia år 2006, så det känns som om vi börjar känna oss hemma på denna stora flygplats så långt hemifrån.

Vi lyckades sova bort de första timmarna av väntan på varsin stol innan vi ägnade resten av tiden åt att utnyttja det gratis internet som erbjöds för 2 timmar och bara strosa runt för att fördriva tiden. Vi hade egentligen tänkt ätit lite frukost/lunch på flygplats men de accepterade bara kortköp på summor som var mycket större än vad vår lunch skulle gå på samt att vår sista utväg Burger King inte ens accepterade kort?!

Kollade in vädernyheterna för Manila och klockan 05.00 imorse hade de 30 grader varmt så vi vet ju vad vi har för slags väder framför oss. Det kommer behövas flertalet dopp i havet samt många svalkande drinkar för att vi inte ska smälta bort i solen ;).

När flyget väl avgick så flöt resandet på bra och vi fick äntligen lite mat i magen. Framme i Filippinerna blev vi glatt överraskade över att de fick den 9/5 (idag) till den 30/5 till 21 dagar istället för 22 som vi hade trott vilket gjorde att vi inte behövde krångla med att ansöka om förlängt visum eller flytta resan till Kina =). Väskorna hämtades ut och vi valde att ta en av flygplatsen anlitad taxi med taxameter eftersom man har hört så mycket om hur taxichaufförerna kan försöka lura en på allt möjligt här.

Än en gång fick vi en pratglad taxichaufför som tyckte att vårt hotell låg åt fel håll mot för vad han var van vid, samt frågade ut oss om vi var gifta, hade några barn o.s.v. Själv hade han 4 barn men hans fruga tjatade om fler med argumentet att grannen ju hade sagt att deras två yngsta var så vackra ;).

Vårt hotell var över förväntan efter de dryga 200 kronor vi betalat för det och vi har bestämt oss för att lämna kvar en av våra väskor då vi far till Borocay eftersom man på flyg till Caticlans flygplats endast får ha med sig 10 Kg per person. Utsikten från hotellet är dock inte det bästa och vi valde att beställa hem mat istället för att gå ut i denna kåkstad som omgärdar oss och hela Manilas flygplats.


Matbeställningen gick kanske inte så smidigt som planerat eftersom ”hotellpojken” envisades med att han skulle ta vår beställning och ringa till det bolag vi valde. Men eftersom flera av sakerna vi beställde inte visade sig finnas så blev han tvungen att springa fram och tillbaks innan vi till slut kunde komma fram till en beställning som gick att få. Att han var otroligt dålig på engelska gjorde kanske inte det hela enklare men till slut fick vi vår mat och han fick en rejäl dricks för att vara här i alla fall!

1 kommentar:

  1. Skit, ni har det rätt bra va :) Men ses snart nu! /Vince

    SvaraRadera