måndag 17 maj 2010

Lugnet på Boracay

Det är verkligen otroligt härligt här på Boracay, precis vad vi hade önskat oss av den näst sista etappen av vår långa resa. Vi har upplevt och fått se så fantastiskt mycket olika saker under våra dagar på resande fot att det är riktigt skönt att få komma hit och verkligen slappna av och bara njuta av nuet.


För Jossans del är alla dagar lika härliga och lugna just nu medans Anders som ju har ägnat sig åt att dyka i två dagar idag fick ägna sig åt att ligga och läsa i dykboken inför det teoriprov som nu är det enda som ligger emellan honom och hans PADI Open Water dykarcertifikat.

Kvällen ägnade vi åt att ännu en gång gå och äta på den mongoliska restaurangen vilket var riktigt gott även denna gång. På vägen tillbaks strosade vi runt och kikade på lite grejer men de är ganska så påstridiga om att man ska komma in och kolla på just deras grejer så man lessnar ganska så fort och strosar snabbt därifrån.


Första dagarna såg vi inte till några tiggare men nu börjar de komma fler och fler. Det är svårt att veta ifall man ska ge dem några pengar eller ifall man då bara uppmuntrar ett beteende som inte är bra för dem. Pratade en del om detta när vi var i Kåkstäderna i Sydafrika vilket har fått oss att fundera lite mer på den frågan men det är fortfarande svårt att veta hur man ska förhålla sig till problemet. Dock klarade inte våra hjärtan av att neka en otroligt mager kvinna med ett pyttelitet barn vid bröstet som stod och knackade på Jossans axel en lång stund, vi gav henne alla mynt vi hade vilket egentligen inte är speciellt mycket pengar för vår del men förhoppningsvis något som kan bidra till något bra för henne och hennes lilla barn.

Efter varsin fruktshake begav vi oss sedan till vårt hotellrum för lite mer dykboksläsning för Anders del och lite internet och ljudbokslyssnande för Jossans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar