onsdag 19 maj 2010

Dykarcertifikat!!!

Idag denna, söndag, var det då dags för Anders att skriva teoriprovet för dykarcertifikatet och det gjorde han med bravur! Med knappt något fel av 50 stycken frågor var utbildningen avslutad och han då fick ta kort och skriva på papper för sitt PADI Open Water Certifikat som ska ligga hemma och vänta på oss när vi kommer hem!

Detta var vi ju helt klart tvungna att fira rejält så när dagen led mot eftermiddag/kväll lämnade vi solstolarna och begav oss ut på strandpromenaden och vårt första stopp blev vid en liten strandbar där vi köpte oss varsin drink och shot för att skåla för Anders certifikat =).


Dessa drinkar var dock inte de enda vi skulle få i oss under denna kväll då vi fortsatte vidare mot nästa bar, Nigi Nigi, där det var Happy Hour med 2 för 1 så vi passade på att först beställa in varsin Mango Daquiri gjord på färsk mango och där efter varsin Long Island Ice Tea som serverades i syltburkar.


Vid baren träffade vi en trevlig, talför och något underlig äldre Amerikansk man som sedan följde med oss vidare då vi skulle äta lite middag. Han berättade en hel del om sitt arbete med att köra lastbil i Irak och lite allt möjligt annat som föll honom in.

Tills nu hade vi burit runt på vår kamera men bestämde oss för att gå hem och lämna den på rummet innan det blev för sent. Längs med strandpromenaden kan man varje dag kolla på och fotografera sig bredvid stora sandslott som byggs upp för att sedan rivas ner igen varje dag. Vi stannade till vid ett sådant och fick en hel del bilder tagna på oss då killen som byggt just detta sandslott var en aktiv fotograf som hela tiden sa åt oss hur och vart vi skulle stå. Lite roligt var väl att han på ett kort hade fokuserat sig så flitigt på oss att sandslottet inte alls syns vilket kanske inte riktigt var tanken med denna fotostund, haha. Innan vi gick lämnade vi lite pengar i hans lilla pengaburk som han var förtjänade väl både för sitt vackra sandslott och för sitt flitiga fotograferande.


På rummet blev vi kvar en stund eftersom vi pratade med lite nära och kära där hemma och det är alltid så roligt att höra era röster =).

Men när telefonpratandet var färdigt så begav vi oss ut för lite nattliga äventyr. Vi återvände till Nigi Nigi och där beställde vi in en 1-liters drink!! Vi valde att dela på den vilket var tur eftersom de inte snålade med spritsorterna om man säger så ;). Vid baren träffade vi två svenska killar och en tjej från Canada som för tillfället reste runt med dem som vi följde med till ett annat ställe när Nigi Nigi stängde.

På det andra stället beställdes det in mer drinkar samt en vattenpipa med Ananassmak så det var två trötta men nöjda själar som la sig för att sova vid 05- tiden inatt! Ingen kan ju klaga på att vi inte firade ordentligt i alla fall ;).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar