lördag 13 mars 2010

Tillbaka till Miami

Packningen gick smidigt och eftersom vi dagen innan hade kollat med Phillip som äger Sea breeze ifall han kunde skjutsa oss till flygplatsen men blivit nekade samt visste att bussarna vägrade resväskor eftersom taxibilarna skulle tjäna pengar på något så hade vi frågat ett snällt kanadensiskt par om skjuts vilket de med glädje ställde upp på. Så vi hade en otrolig tur och fick gratis skjuts istället för att behöva betala kring 200 kronor för en taxiresa på ca 10 minuter. Det är tur att det finns snälla människor överallt i världen där man kommer!

Vi känner oss nöjda med vår tid här på Aruba även om Phillip väl inte riktigt var den trevligaste av alla värdar och vi skulle inte välja återkomma till just Sea breeze ifall vi mot all förmodan skulle återkomma till Aruba någon gång framöver. Men för denna gång passade det oss bra och vi har ju lärt känna 4 nya individer som vi i framtiden hoppas på att få möta igen! Tack för ni var med och förgyllde vår resa!

Väl på flygplatsen kan vi verkligen snacka om säkerhetskontrollernas säkerhetskontroller! Först är det som alltid två långa dokument som ska fyllas i för att man ska få åka in USA och sedan var det dags för den första säkerhetskontrollen av handbagaget. Där efter fick man plocka upp sin incheckade väska på ett band och gå igenom en passkontroll där man sedan fick köa för att få allt i sin resväska upplockat och genomsökt. När denna procedur var över och resväskan (i vårt fall ryggsäcken) åter igen var ivägskickad på ett band så var det dags för säkerhetskontroll nummer två av handbagaget. Sedan bar det av till vår gate och nu trodde vi att det endast var själva ombordstigningen kvar men ack så bi bedrog oss! När vi skulle stiga ombord på planet så var det än en gång dags att visa upp sitt pass samt att handbagaget plockades upp och genomsöktes och där efter blev vi kroppsvisiterade innan vi fick gå vidare in i planet. Så efter alla dessa säkerhetskontroller kan vi helt och hållet försäkra er om att vi inte förde in något olagligt i detta heliga land!

Väl framme på flygplatsen och efter ca 1,5 timmes väntan på vår skjuts till hotellet Rodeway Inn Miami Airport så kom vi äntligen fram och kunde checka in och gå ner på en restaurang här nedanför och inta lite välbehövlig föda! De hade otroligt god mat där så det lär helt klart bli något besök till där särskilt eftersom vi inte har sett någon annan restaurang här i närheten.

Om två dagar väntar vår karibienkryssning som vi verkligen ser fram emot efter allt gott man har hört talas om dem! Lite roligt var även att vi på Miami flygplats mötte en något förfriskad och mycket talför Amerikan som visade sig vara IT chef på Royal Caribbean så han ville att vi skulle maila honom när vi var på fartyget så skulle han meddela personalen där att han kände oss eller något åt det hållet. Inte för att vi vet vad det kommer innebära men ett mail ska vi helt klart slänga iväg och så får vi hoppas det bästa =).

1 kommentar:

  1. Tjena Anders!

    ja det här låter ungerfär som hemma :)
    Hoppas att du har fått smaka på några riktiga mojitos och rökt en äkta kubansk cigarr.

    Mycket sköna bilder, man är "lite" avis :)
    Ha en fortsatt skön tripp and be safe..
    Hälsningar
    Edwin & familjen

    SvaraRadera