söndag 21 mars 2010

Ombordstigning på Liberty of the seas

Söndag och dagen D för vår kryssning på det karibiska havet! Vi tog det lugnt på förmiddagen med lite brunch på hotellrestaurangen medans vi inväntade vår påstigningstid. Hotellet vi bodde på hade gratis shuttle till hamnen som släppte av oss precis vid vår båt.

Här började köandet, det är ju en hel del människor som skulle gå ombord på båten eller rättare sagt ca 5500 personer och få sina Seapass kort vilka man använder som ID-kort, nyckel till rummet samt betalkort under hela kryssningen.


Väl ombord kändes det helt ofattbart att det var en båt vi befann oss på. Allt känns så otroligt lyxigt och härligt! Det finns stora kristallkronor i alla matsalar, ett band som spelar musik under middagen (gav oss dock både en lyx samt en Titanic känsla ;)) gratis roomservice och mycket, mycket mer. Det som dock gjorde Jossan alldeles strålande lycklig var att äntligen få sova med ett riktigt täcke i sängen istället för dessa tunna lakan med ett smutsigt överkast utanpå som har varit det enda som funnits att tillgå under flera veckors tid samt möjligheten att få duscha i varmt vatten vilket inte erbjöds under våra två veckor på Aruba.


Eftermiddagen ägnade vi åt att gå runt överallt på båten och försöka lokalisera allt roligt som finns ombord. Vi satt även ett bra tag och kollade på alla som testade på att surfa i Flowridern.


Under kvällarna kan man välja på att gå till en matsal där man själv får välja sina tre rätter ur en meny precis som i en vanlig restaurang (förutom att allt utom dryck är förbetalt förstås) ,man kan välja ifall man vill äta i promenadgången (pizza, sallad, mackor o.s.v.) eller ifall man vill äta från en stor framdukad buffé. Det fanns även några restauranger där man var tvungen att betala extra men dessa var vi aldrig in i eftersom maten som ingår håller otroligt bra standard!

Vid middagen denna första kväll träffade vi vårt första bordssällskap av 2, Göteborgarna Elisabeth och Peter och vi hade en otroligt trevlig kväll tillsammans med dem innan det var dags att sova i några timmar.

2 kommentarer:

  1. Ser ju heeelt underbart ut! :D Här i Sthlm börjar våren nu sakta kika fram (dock snöade det en del igår men det har jag förträngt idag) Ser fram emot fortsatt rapportering från er resa, verkligen jätte roligt att läsa :D Kramar

    SvaraRadera
  2. härligt härligt! :D nästa helg ska alla komma till Sösjö för att fira Sören, ni skulle varit där! :) Fast jag missar de nog ändå, jag jobbar lör-sön.. förresten jag kanske vet några som kan vara på samma båt som er. dom är ifrån hallen, men är inte säker på när dom åkte.. har bara hört att dom skulle på den kryssningen.. :) kramar maja

    SvaraRadera