tisdag 30 mars 2010

Napa Valley

Idag bar det av till Napa Valley för att kolla in det vackra landskapet samt alla vingårdar som finns där. Napa Valley ligger lite drygt 1,5 timme utanför San Fransisco och hela området omkring där består av ca 400 vingårdar.

På vägen till Napa Valley svängde vi in för att se ifall vi kunde hitta ett ställe som skyltade om Pet Kennel eftersom Jossan ville se hundvalpar, tyvärr hittade vi det inte men vi for förbi ett apelsinträd på en gård som Anders blev så sugen på att plocka ifrån. Sagt och gjort stannade vi och frågade och vi fick till vår glädje plocka så många vi ville =). De var tyvärr lite övermogna men det var nog själva grejen som gjorde det så mysigt!

Lite senare var vi in på en vingård som hade vunnit mängder av priser och provsmakade lite röda viner. För skojs skull tog vi de 5 dyraste vinerna som fanns att välja på vår vinprovningslista men det var inget som riktigt föll oss i smaken. Våra smaklökar verkar ha fastnat för de billigare vinerna som tur är ;).


Innan vi for vidare köpte vi i alla fall med oss lite ost, oliver och salami från deras charkuteri som vi sparade till senare.
Vi for sedan runt och kollade på omgivningarna och for bland annat igenom en liten stad som en man på hotellet rekommenderat som väldigt härlig med en massa Cowboys överallt. Vi skymtade dock inte en endaste Cowboy men Anders hittade i alla fall berget, St. Helena, som han helt klart skulle tvinga den nyvakna Jossan, som ju slumrat till lite i bilen, uppför.

Att det sedan var 5 miles enkel väg (ca 1,6 svenska mil totalt) att vi var klädda i jeans, paljett t-shirt /piké och stadsgympaskor samt att de vi mötte hade vandrarkängor, friluftskläder och vattenflaskor verkade inte alls vara något som bekom Anders inte ;).




Eftersom vi kom tillbaks till San Fransisco ganska så sent på grund av vår bergsvandring så fick det bli hämtmat från gårdagens Thai-restaurang som intogs till en film på datorn samt lite vin och oliver såhär på lördagen =).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar