tisdag 23 mars 2010

Kryssning dag 4 - Jamaica

Denna onsdag lade vårt kryssningsfartyg till i Ocho Rios på Jamaica. Vi hade redan dagen innan bestämt oss för att försöka få tag på en taxi till Dunn´s Riverfall där vi klättrade upp för ett långt vattenfall. Det var en otroligt häftig upplevelse och det var verkligen skönt att vi inte tog denna tur med RC för de ville ha 69 USD per person medans vi nu kom undan med 25 USD per person och då samtidigt slapp undan de stora turistgrupperna som blev tvingade att hålla varandra i hand, sjunga ramsor och gå på ett led hela vägen upp!

Efter klättringen passade vi på att ta oss ett härligt dopp i det 28-gradiga vattnet innan det var dags att byta om och åka tillbaks till staden för att gå och kika på lite marknader.
Vi var in på två stycken marknader och fyndade bland annat hem ett par shot-glas i bambu =). Det var dock lite drygt med alla dessa som står och bönar och ber om att man ska kolla i deras små stånd där de säljer precis samma saker som sin granne. Men men..det är ju deras levebröd så.

Vi kikade även in en sväng på ett ställe som heter Palm Island där de hade lite butiker samt en restaurang med pool precis vid en pytteliten strand som de andra sedan berättade att man var tvungen att betala för att få ligga på vilket lät otroligt korkat för den lilla strandsnutten som erbjöds.

Eftersom vi tidigare hade mailat mannen från RC som vi träffade på Miami flygplats men glömt att skicka med rumsnummer som han hade sagt åt oss så var vi in en sväng på ett internet café och skickade iväg ett nytt mail till honom för säkerhets skull. Utan några större förhoppningar begav vi oss sedan tillbaks ombord på fartyget igen.

Under kvällen förflöt ännu en supertrevlig och god middag och efteråt gick vi en sväng till teatern ombord och kollade in en luftakrobatikshow. Där efter blev det en drink och lite dans vid poolbaren då det denna kväll var disco på översta däcket under bar himmel =).

Väl tillbaks på rummet kan ni bara försöka se framför er våra förvånade miner då det stod en champagneflaska på kylning på vårt soffbord med en hälsning från hotelldirektören! Tänk vad en ca 3 minuter ”lång” pratstund med en helt okänd man på en flygplats kan ge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar