fredag 12 mars 2010

Långpromenad till Oranjestaad

Här på Aruba har det blivit en hel del drickande av härligt goda fruktdrinkar så söndagen bestod i det stora hela av att vi solade, badade och var och köpte hem lite mer frukt till vårt fruktdrinksblandande =).

När vi vaknade upp på måndagsmorgonen så var det mulet utanför och vi hade hört det regna en hel del under natten så vi bestämde oss för att ta en dag inne i Oranjestaad. Vi hade sedan tidigare skämtat lite om att kanske testa och se hur lång tid det skulle ta att gå in till stan så idag när det var så ”dåligt” väder bestämde vi oss för att genomföra dessa planer, eller i alla fall gå så långt vi orkade.

Utan vatten, solskydd och karta begav vi oss iväg in mot staden och självklart kunde vi ju inte ta samma väg som bussen for (den som vi kunde) utan var tvungen att ta en ”genväg”! Vilket sedan visade sig vara en ”senväg” och vi fick vända om och gå tillbaks en bra bit för att komma på rätt spår igen.

Vi gjorde två korta stopp under vägen, ett på en restaurang för att få i oss lite vätska vilket vi verkligen var i behov av i den 30-gradiga värmen och det andra på flygplatsen för att svalka oss lite samt kolla i lite guider.

Ca 400 meter efter flygplatsen svängde helt plötsligt en kvinna över vägen och stannade bredvid oss och undrade ifall vi inte ville ha skjuts. Vi tackade efter lite tvekan ja. Kvinnan var riktigt rolig och berättade att hon sett oss tidigare och tänkt plocka upp oss då men hade ändå inte trott att vi kunde vara så tokiga att vi gick allt för långt i den här värmen, men när hon även fick syn på oss på tillbakavägen så bestämde hon sig för att erbjuda oss skjuts och på den korta bilturen hann hon ett flertal gånger påpeka hur tokiga hon tyckte att vi varit som tänkt gå hela vägen ;).

Väl inne i staden intog vi lite sen frukost (klockan var efter 15.00 och vi lämnade Sea Breeze vid 11.30) och promenerade sedan ännu en bit till ett supermarket för att inhandla lite mat.


Bussen ficks slutligen ta oss och våra trötta ben hem till Sea Breeze igen där vi avslutade dagen med hemlagad mat och goda fruktdrinkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar