tisdag 30 mars 2010

Golden Gate Bridge


Vår första riktiga dag i San Fransisco, fredagen den 26/3, började vi med att strosa runt lite i San Fransisco och hann med att kolla på och fotografera Golden Gate bridge från hamnen, besöka Fisherman´s wharf, Pier 39 med alla solbadande sjölejon och äta varsin soppa som serverades inuti ett stort surdegsbröd.




Utanför restaurangen ”Bubba Gump” satt Forest Gump eller i alla fall en man som var otroligt lik honom både i tal och utseende. Vi passade på att fota oss med honom innan vi begav oss tillbaks till hotellet för att byta promenadskorna mot ”vår” härliga Mustang =).


Med bilen for vi först och kollade in den otroligt kurviga delen av Lombard street som har varit med i mängder av filmer och sedan for vi över Bay Bridge till Treasure Island och tog lite fina kort innan vi for tillbaks till San Fransisco och istället for över Golden Gate bridge för att ta lite kort på den när solen var på väg ner.



Sista bilderna på bron tog vi nere i hamnen och när solen gick ner kom även de som skulle tjuvfiska. Det är olagligt att fiska krabbor där nere och blir du upptäckt får du böta 1000 USD så det måste vara en ganska så bra hårdvaluta med krabbor eftersom så många vågar chansa.


På kvällen tog vi en promenad bort till North Beach där det ligger mängder av restauranger av olika slag. Dock ligger North Beach konstigt nog mitt inne i San Fransisco helt utan tillgång till havet eller någon strand. För att bara var en 7 gator lång promenad kändes den otroligt jobbig eftersom det först bar uppåt i 3 backar varav den ena är den absolut brantaste i San Fransisco med en lutning på 31,5 grader och sedan nedåt igen och så tvärtom på hemvägen såklart.


Vid North Beach hittade vi i alla fall en liten restaurang (Tuk-Tuk) som serverade supergod thaimat och Anders lyckades hitta sin favoriträtt kyckling med gul curry och Ananas istället för potatis. Om Åsa och Micke läser detta så känner ni nog igen rätten från en liten thai-restaurang i Malmö =).

1 kommentar:

  1. Heeeeeeeej =) Ni ser ju ut att ha det alldeles underbart! Tänker på er massor här hemma i kalla sverige! KRAMAR i massor från linda!

    SvaraRadera