tisdag 6 mars 2012

Sockertoppen!


Det blev ingen fler Caipirinha i söndags men istället blev det en riktig brasiliansk middag där man fick in en gryta med olika typer av kött samt bruna bönor. Det är bönor i de flesta maträtter här samt att de gärna har ris och några spenatliknande blad till. Det var väl inte det godaste vi har ätit men roligt att ha vågat beställa in något vi inte hade någon aning om vad det var för något vi beställde. Restaurangen bjöd även på en stark liten shot som inte var speciellt god men som gick ner för den goda viljans skull ;). 

Igår (måndag) var vi uppe vid 9-tiden och begav oss direkt efter frukost till Sockertoppen med taxi. Väl där fick vi köpa biljetter till linbanan upp som egentligen består av två stycken linbanor i två etapper. Biljetterna gick på 59 real per person (ca 240 kr). 



Vyerna från Sockertoppen är helt fantastiska och det är nog ingen annanstans i världen som man kan få en så fantastisk överblick och panoramavy över en hel storstad. Det var verkligen helt fantastiskt! Även fast Josefin blev lite osäker till att åka vidare med linbana nummer två efter att ha sett att en man i James Bond hur lätt som helst bet av linbane-linen med sina tänder, vilket självklartmåste betyda att den inte är särskilt stark ;).



Det var inte bara vackra vyer som fanns att avnjuta utan på topparna fanns matställen, juice-barer, souvenir-butiker, små museum mm.  I samma film som de visade James Bond-klippet visade de även en man som har gått balansgång helt utan säkerhetslina hela vägen mellan de två topparna! Helt galet!

Från sockertoppen kunde vi även se Kristusstatyn som såg så pytteliten ut på håll men som det kommer att bli jättehäftigt att se nära den dagen vi tar oss dit upp. 


Det gick att betala extra för en helikopter-tur över staden.
 På eftermiddagen låg vi någon timme på stranden och småslumrade innan det var dags för dusch, hotellbokning på Ilha grande, som är vårt nästa stopp efter Rio, samt så småningom middag. 

Eftersom maträtterna är så stora här så beställde vi in en kötträtt att dela på men när vi fick in maten så var vi helt hundra på att de hade missförstått oss för det var en fullstor portion på vardera tallrik. Men icke då, de hade förstått oss helt rätt, och vi hade gjort helt rätt som delade på maten då vi båda fick mat så att vi blev mätta och glada =). 

På vägen hem gick vi in på en supermarket och inhandlade lite frukt och popcorn samt att Josefin köpte en burk med hennes högt älskade oliver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar