måndag 26 mars 2012

Chile & Valparaiso

Efter någon timmes halvslumrande på flygplatsen var det alltså dags att checka in på det flyg som skulle ta oss till Chile och närmare bestämt Santiago. Flygresan gick bra och det var riktigt mäktigt att flyga över de höga bergen!

Väl framme i Santiago så tog vi lite snabbt beslutet att direkt bege oss till Valparaiso för att så småningom avsluta i Santiago om några dagar.

Valparaiso ligger vid kusten, ca 2 timmar från Santiago, och är känd för sina välbevarade gamla gator med hus målade i alla möjliga olika färger. Valpariso finns även med på Unesco´s världsarvslista.

Det var nästan lite thailandskänsla när vi anlände på bussplatsen då du överallt hörde folk som ropade hostel, hotel, taxi, buss med mera. Vårt val föll till slut på det Hostel som en lite äldre kvinna erbjöd oss, Hostal Armando,  för 18 000 peso per natt inklusive frukost (ca 250 kronor) för två personer. 

Hostal Armando 
Detta lilla Hostel som består av 3 våningar med hennes del i botten, 3 rum på mellanvåningen och 1 rum, vårt rum, på övervåningen ligger ganska så högt upp på berget så det är en rejäl vandring uppåt ifall man planerar att gå.


Valparaiso sydamerikas svar på San Francisco

När vi ligger i vår säng har vi strålande utsikt över Valparaiso, Vina del Mar och havet.

Eftersom vi var trött efter vårt sömnfattiga natt så var det inte så mycket mer som hände denna dag. Vi fick skjuts med ägaren till hostelet ner till centrum där vi intog lite lunch samt testade lite chilenskt vin och efter att ha vandrat runt lite på stadens gator samt besökt ett turistcenter för lite mer information om staden så kikade vi in på ett supermarket för att handla lite småplock till middagen innan vi tog en så kallad ”Colectivos” tillbaks till vårt boende.

Pisco Sour citrussmakande chilensk nationaldryck

Trådbuss finns även här 
En ”Colectivos” är som en taxi med 4 platser förutom att den hela tiden går ungefär samma rutt och du får betala per person. En tur med Colectivo kostar 500 peso per person, ca 7 kronor, och tog oss nästintill enda fram till vårt hostel.

Ikväll blir det lugnt här hemma där vi tänkte dricka lite vin, äta god plock-mat och bara njuta av den vackra utsikten samt vår helt fantastiskt underbara resa!


Utsikten från vårt hostel kvällstid
 

PS. Till Josefins arbetskollegor så tycker jag att ni ska lägga ner lite mer energi på jobbet istället för att räkna ner och längta efter att ni får jobba med mig igen =P / Josefin (angående kommentaren på tangoinlägget)

2 kommentarer:

  1. Fan ...nice view :) hoppas ni har det jättebra..
    Hälsningar från oss alla!!!
    //Edwin

    SvaraRadera
  2. helt sjukt vad ni får vara med om.Här hemma är allt som vanligt brudarna tjafsar om det mesta ,men delar man på dem så gråter de efter varandra... Dalton fattar inget....

    SvaraRadera